Spor Haber Girişi : 04 Mayıs 2013 16:57

Ata sporunda kasklı dönem

Ata sporunda kasklı dönem
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erzurum Mahalli Lig Atlı Cirit il birinciliği müsabakalarında sporcular kask takarak sahada mücadele etti.
Erzurumajans-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erzurum Mahalli Lig Atlı Cirit il birinciliği müsabakalarında sporcular kask takarak sahada mücadele etti.

Atlı Cirit il birinciliği karşılaşmaları il cirit sahasında başladı. 19 takımın bulunduğu şampiyonada 180 tescilli at ve 300 sporcu mücadele edecek. Yaklaşık 1 ay sürecek olan şampiyonanın ilk gününde 10 takım sahaya çıktı. İlk gün karşılaşmaları Akıncılar Atlı Spor ile Dereboğazı Atlı Spor takımları arasında oynandı.

Erzurum'da Atlı Cirit il birinciliği müsabakalarının ilk maçında sporcuların kask takıp sahaya çıkması gözlerden kaçmadı. Cirit müsabakalarında yaşanan kazaları engellemek amacıyla 5 bin yıllık ata sporuna kask önlemi getiren Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. DR. Alparslan Ceylan, Erzurum Cirit Sahası'nda yaptığı konuşmada, sporcunun sağlığının önemli olduğunu söyleyerek kask uygulamasına geçtiklerini söyledi. Ceylan, "Oyuncularımız önceki yıllarda kafalarına mücadele esnasında rakip tarafından fırlatılan cirit sonucunda meydana gelen yaralanmaların önüne geçmek için ilk kez saha çıkan sporcuların prosedür gereği kast takmaları mecburiyeti getirildi. Sporcularımız bu durumu yadırgayacaklar ama sporcularımızın sağlıkları bizim için çok önemlidir. Geçen yıl bu kararı almıştık ama ilk kez kask uygulamasını bu müsabakalarda uyguladık" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.