Erzurum Haber Girişi : 03 Aralık 2012 17:15

Atatürk Üniversitesi'nde gerilim

Atatürk Üniversitesi'nde gerilim
BDP'li oldukları ileri sürülen öğrencilerin açıklama yapması üzerine Ülkücü öğrenciler ''intikam'' sloganları attı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi’nin Yoncalık semtinde bulunan Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi kampüsünde bir grup BDP’li oldukları öne sürülen öğrencilerin açıklama yapması ve Ülkücü öğrencilerin de duruma müdahale etmeleri üzerine gergin saatler yaşandı.

Bugün akşam saatlerinde meydana gelen olayda; iddiaya göre bir grup BDP’li öğrenci kampüs içerisinde açıklama yaparak baskılara maruz kaldıklarını öne sürdü. BDP’li öğrencilere Ülkücü öğrenciler müdahale ederken kısa süreli iki grup arasında arbede yaşandı. Polis duruma müdahale ederek BDP’li öğrencileri uzaklaştırdı.

Olay sonrası toplanan Ülkücü öğrenciler Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'ne yürüyüş yaptı. Kampüs içerisine giren öğrenciler, “Kana kan, dişe diş” şeklinde intikam sloganı attı.
Fakülteye resmi, sivil ve çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, provokasyon için bazı karşıt görüşlü öğrencilerin çaba harcadıklarını belirtti. Provokasyonlara gelmeyeceklerini kaydeden Kırmacı, “Hiç kimse Erzurum’u sahipsiz sanmasın. Biz buradayız. Bunlara müsaade edenlere asıl sormak lazım” diye konuştu.

Ülkücü yemini yapan öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde fakülte kantinine geçti.
Polis karşıt görüşlü öğrenciler arasında yeni bir olumsuz hadise yaşanmaması için güvenlik tedbirlerini sürdürüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fatih 01 Ocak 1970 02:00

    Bıraz argo bıraz yaban lakın her kulaga bır dıl vardır bu ulkeye sahıp cıkan bu genclerdır bızenecılık yoktur zaten ne gelıyorsa bu yuzden gelmıyor mu basımıza Allah daha beter gunlerden korusun