Eğitim Haber Girişi : 24 Şubat 2012 18:17

AÜ'de pedegojik formasyon eylemi

AÜ'de pedegojik formasyon eylemi
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları eylemle pedagojik formasyon uygulamasının yeniden yürürlüğe konulmasını istedi.
Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları eylemle pedagojik formasyon uygulamasının yeniden yürürlüğe konulmasını istedi.
Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Rektörlük binası önünde toplanan bir grup öğrenci, kendilerine öğretmen olma yolunu açan formasyon uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi. Eyleme çeşitli fakültelerden katılan öğrenciler, "Baba beni okuldan al öğretmen olamıyorum" yazılı bir pankart açtılar. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Güzel Sanatlar Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Rençber, 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılan formasyon uygulamasının yeniden yürürlüğe
konulmasını istediklerini belirterek, "İşte bizler Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak verilmiş olan pedagojik formasyonun durdurulmasına yönelik kararın geri çekilmesini ve bizim gibi binlerce öğrencinin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" dedi.
Boş pankart açan bir öğrenci ise, "Bu pankart boş, hiçbir şey yazılı değil. Anlamı da bizde 5 yıl okuyoruz, mezun oluyoruz ve sonuç hiçbir şey olamıyoruz. 4 eşittir sıfır, 5 eşittir sıfır. Bu da 4 yıl okuyoruz, 1 yılda bunun hazırlığı var. Ama yine sonuç sıfır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler, seslerinin duyulmadığını belirterek, 1 dakikalık sessiz eylem yaptılar. Eylem olaysız şekilde sona ererken, çok sayıda güvenlik görevlisi olumsuz bir olay yaşanmaması için tedbir aldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Saim bey eğitimlisiniz anladık , havanızdan geçilmiyor biliyoruz da daha dün`e kadar 90`lar 2000`ler bu okullar zaten Formasyon`u alan hak eden okullardı . Yani birkaç dönem önce değişen bir şey bu . Sizin niye zorunuza gider anlamıyorum gerçek birer eğitmen iseniz buyrun meydan ortada . Kim iyi ise o seçilecek . Ben 30 puan fazla alıp eğitim`e giren insanları da biliyorum okullarının fazla puan basmaları ile üniversitede balon haline gelip okullarda patlayan. Buyrun eğitim`in durumu ve 30 puan ile girenler . Sizin sisteminiz işte. Yatarak okuyun , el işi yapın , takım elbiseyi çekin tiyatro oynayın . İnsanları 30 puanla statüye sokanlardan ne çıkar zaten pek de meçhul . Okullar Eğitimden statüden geçilmişyor maşallah. Neyse ya EVET SİZLER BİLMİYOR MUYDUNUZ BU BÖLÜMLERİN BÖYLE OLMADIĞINI AA TERBİYESİZLER SİZİ , KALKMIŞSINIZ HAKSIZLIK DÜZELTİLMESİN DİYENLERE KARŞI ÇIKIYORSUNUZ BİR DE . E balam burası Türkiye .

  • saim samim 01 Ocak 1970 02:00

    Ya bu yaygara neden.Siz o bölüme girerken o bölümlerin formasyonu olmadığını bile bile girdiniz.Şimdi ne hakkı istiyorsunuz.Sizden 30 puan fazla alıp eğitime giden insanlarla aynı statüye gelmek onlara haksızlık değil mi.Onların fazladan aldığı 30 puan ne olacak.Birde utanmadan hakkımız diyorsunuz.