Erzurum Haber Girişi : 24 Şubat 2012 17:52

Otobüs ve dolmuşlara ceza yağdırdı

Otobüs ve dolmuşlara ceza yağdırdı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım hizmeti veren toplu taşım araçlarına ceza yağdırdı.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım hizmeti veren toplu taşım araçlarına ceza yağdırdı. Durak harici yolcu indirme ve bindirme kaynaklı kural ihlalleri yüzünden otobüs ve minibüslere toplam 123 bin 168 lira tutarında para cezası uygulayan Büyükşehir Belediyesi, aşırı yolcu taşıyan araçları da affetmedi. Vatandaşlardan gelen yazılı şikayet ve ihbarları da değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, onlarca araca gün uygulamalı ticaretten men ve tur bağlama cezası verdi.
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da ulaşım hizmeti veren otobüs ve minibüslere uygulanan cezaların bilançosunu açıkladı. Encümen kararıyla kesilen cezaların tutarı yüz binlerce lirayı bulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, işletmecilere adeta muhtıra verdi. Küçükler, “Ulaşımda en küçük kural ihlalini dahi mazeret kabul etmeyeceğiz. Vatandaşın kaliteli hizmet alma hakkına engel olanlara, bunun bedelini çok ağır ödetiriz” dedi.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINA UYGULANAN PARA CEZASI VE YAPTIRIMLAR

Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Erzurum’da durak harici yolcu indirme ve bindirme kuralını ihlal eden halk otobüsü ve minibüslere toplam 123 bin 16 lira tutarında para cezası uygulandı. Aşırı yolcu taşıyan araçlara uygulanan para cezası tutarının 8 bin 424 lirayı bulduğu belirtilirken, uygulanan diğer cezalara ilişkin olarak da, şu bilgiler verildi:
“Duraklarda aşırı bekleme, bunun akabinde trafikte hızlı seyir ve tehir yapan araçlara, belirlenen saatlerde noktalara gelmediklerinden dolayı 8 bin 121 tur ticaretten men cezası uygulandı. Vatandaşlardan gelen şikayetler ve yapılan uygulamalar neticesinde kusurlu görülen 322 araç, günlü biçimde ticaretten men edilirken, toplam 175 bin 550 lira tutarında da para cezasına çarptırıldı. Aşırıyı yolcu yoğunluğu bulunan G 1, G 3, G 5 ve G 9 hatlarında takviyeye gidilmiş, söz konusu hatlarda çalıştırılan araç sayısı talep nispetinde artırılmıştır. G 1 hat numaralı araçların sayısı 9’dan 10’a, G 3 hat numaralı araçların sayısı 10’dan 12’ye, G 5 hat numaralı araçların sayısı 7’den 9’a, G 9 hat numaralı araçların sayısı 6’dan 11’e ve B 7 hat numaralı araçların sayısı ise, 1’den 3’e çıkarılmıştır”

BAŞKAN KÜÇÜKLER: KALİTE STANDARTLARINA UYMAYANLAR GİDECEK!

Öte yandan konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da ulaşım hizmetlerini arzu edilen kaliteye kavuşturmak amacıyla çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni, tek bir yolcu otobüsü bile bulunmayan bir kurum olarak devraldıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, “Şu anda Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde toplu ulaşım hizmeti veren ve her biri birbirinden modern 27 otobüsümüz var. Bu otobüslerle ilgili olarak bugüne kadar da vatandaşlarımızdan tek bir şikayet dahi duymadık. Biz kendi filomuzu kurarken, bu filonun Erzurum’da kaliteli ulaşım adına örnek teşkil etmesini planladık. Bu planı da mutlaka gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
U
laşım hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları tamamen ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını ve bunun için de ortaya bir kalite standardı koyduklarını vurgulayan Küçükler, “Ulaşımda en küçük kural ihlaline dahi mazeret kabul etmiyoruz. Halkımızın en kaliteli ulaşım hizmetini alabilmesi için ağır ceza ve yaptırımlar da dahil olmak üzere her türlü hamleyi yapacağız. Bu standartlara uyan ve halkın beklentilerini layıkıyla karşılayanlar kalacak, kaliteli ulaşım hizmeti verilmesine engel olanlarsa gidecek. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bu süreçte vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. En küçük kural ihlalini dahi bizimle mutlaka paylaşsın ve başvuruda bulunsunlar.” ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kürşat taşcı 01 Ocak 1970 02:00

    BU İŞLER SADECE SÖZDE KALIR.YILLARDIR BU SORUN VAR BİLİNİYOR.AMA NE BAKAN NE İLGİLENEN VAR.YILLARDIR ŞİKAYET EDİYORUZ YİNE AYNI YİNE AYNI .BEN PEK DÜZELECEGİNE İNANMIYORUM.

  • HALİL İBRAHİM AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    O ZAMAN SAYIN BAŞKANIN HEMEN BULUNDUĞU MAKAMI BURAKMASI LAZIM ADAM KENDİNİ TARİF ETMİŞ.

  • ahmet yan 01 Ocak 1970 02:00

    g7 az vardıya bide g7b çıkardılar g7 b koyana g3 koy

  • fatih dede 01 Ocak 1970 02:00

    3 gün sonra yine her şey aynı olacak şehire otobüs getirdiler bi sürü para verdiler koyacak hat yok uyduruk g7b çıkardılar diğer yerler felaket 50 kere söyledik mahalle olan köylere hat konulsun hiç bişe yor ortada

  • fatih dede 01 Ocak 1970 02:00

    bimere şikayet ettiler diye tutuştu 3

  • serdar 01 Ocak 1970 02:00

    şükrüpaşa dolmuşları yıllardır aynı saati bile yok millet üstüste çıkacak nerdeyse kimi kandırıyorsunuz