Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Ağustos 2012 21:15

''Avrupa çocuk filmleri'' festivali başladı

''Avrupa çocuk filmleri'' festivali başladı
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun, AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi kapsamında 7-9 Ağustos 2012 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirdiği, “Avrupa Çocuk Filmleri Festivali” başladı.
Erzurum Ajans-Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun, AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi kapsamında 7-9 Ağustos 2012 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirdiği, “Avrupa Çocuk Filmleri Festivali” başladı.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından, Atatürk Üniversitesi kampüsünde bulunan Cine Tekno Sineması’nda organize edilen festival düzenlenen açılış programıyla başladı. Programda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, AB Bilgi Merkezleri’nin AB’nin Türkiye ile ilgili tereddütlerinin, Türkiye’nin de AB’yle ilgili beklentilerinin doğru tespit edilmesi, yorumlanması ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “AB Erzurum Bilgi Merkezi, 1 yıldan bu yana ilimizde sosyal içerikli çeşitli organizasyonlar düzenledi. Düzenlenen bu organizasyonlara gösterilen ilgi de bizi ziyadesiyle memnun etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugünkü etkinliğimiz de çocuklarımıza yönelik, güzel bir etkinlik. Sinema ve televizyon gibi sosyal iletişim araçları, artık bütün dünyanın konuştuğu evrensel bir dil haline geldi. Sinema ve televizyonun günümüzün en önemli eğitim-öğretim, iletişim araçlarından birisi olduğu inkar edilemez bir gerçektir” dedi.
Sinemanın çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde önemli bir etkiye sahip olduğunu anlatan Hasan Akal, “Bir yazarımızın dediği gibi, çocuk sineması, bir yandan yarının sinema izleyicisini oluşturmak, öte yandan bugünün çocuğunun düşünsel, duygusal ve sanatsal gelişimine yardımcı olmak açısından önem taşır. Çocuklarımız bugün izleyecekleri filmlerle farklı ülkelerdeki çocukların kültürlerini, oyunlarını, nelere sevinip, nelere üzüldüklerini, kısacası yaşantılarını ve hayata nasıl baktıklarını görecek, anlayacak. Bu açıdan baktığımızda çocuklarımıza sinema dünyasının kapılarını aralayacak ve onların bilinçli bir izleyici olmalarına zemin hazırlayacak bu etkinliği düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.
Erzurum Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu ise, “Erzurumlu çocukları sinemayla, farklı ülkelerin kültür ve gelenekleriyle tanıştırılmasının amaçlıyoruz. Ayrıca festival boyunca çocuklara çeşitli hediyeler dağıtacağız” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Kültür ve Eğitim Vakfı bünyesinde hizmet alan 6-13 yaş arası dezavantajlı çocuklar daha sonra 3 ayrı salonda Sevimli Dinozorlar, Asteriks Vikinglere Karşı ve Donkişot filmlerini izledi. Yaklaşık bin 200 çocuğun katılması beklenen 3 günlük etkinliğin ilk günü çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Programa ETSO Başkan Yardımcısı Hasan Akal’ın yanı sıra ETSO Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Ungan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Taner Ekinci, basın mensupları ve çocukların rehber öğretmenleri katıldı.
Kentte 3 gün sürecek festival kapsamında, birçok ödüllü animasyon film gösterilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.