Bölge Haber Girişi : 12 Mart 2011 00:04

Avukat Kara AK Parti'den aday adayı!..

Avukat Kara AK Parti'den aday adayı!..
Erzurum Barosu avukatlarından Av. Mustafa Zinnur Kara, Ak Parti'den aday adayı oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum Barosu avukatlarından Mustafa Zinnur Kara, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. Resmi başvurusunu AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'na yapan Kara, yerel siyasetin niteliğini yükseltme ve Erzurum'a küresel çapta bir değişim ve gelişim kazandırma amacında olduğunu söyledi.
Erzurum Barosu avukatlarından Mustafa Zinnur Kara, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. Resmi başvurusunu AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'na yapan Kara, yerel siyasetin niteliğini yükseltme ve Erzurum'a küresel çapta bir değişim ve gelişim kazandırma amacında olduğunu söyledi.

Dünyada çok büyük bir dönüşüm yaşandığını ve 20. yüzyılın ezberlerinden olan doğu batı farklılığı ve karşılaştırmasının, şimdi kuzey güney ekseninde değiştiğini kaydeden Avukat Kara, "Bu değişimin siyasi ekonomik ve sosyal pek çok yansıması söz konusudur. Bir tevafuk eseri olarak Türkiye'de de dünya çapındaki bu değişimin küçük bir benzeri yaşanmaktadır. Sayın Başbakanımızın ve lideri olduğu Ak Parti iktidarının, ülkemizdeki ve dünyadaki bu dönüşümade büyük bir başarısı vardır. Bu dönüşümde belirleyiciliği ve uyum sağlama başarısı dikkat çekici ve kayda değerdir." dedi.

Siyasete katılmaktaki amacının, siyasetteki niteliğin yükseltilmesi olduğunu ifade eden Avukat Mustafa Zinnur Kara, "Kanaatimiz odur ki, partimizce sürdürülen ve bütün dünyada dikkat çeken yüksek politikanın daha da güçlenerek sürdürülmesi gerekmektedir. Ki bu yüksek politikanın Erzurum'a yansıyacak sonuçları oldukça önemlidir. Zira Erzurum, bu küresel çaptaki politika ile kendi kaderini dönüştüreceği gibi ülke politikasına da katkı sağlayabilecektir." diye konuştu.

Avukat Mustafa Zinnur Kara, aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: "Ben bir hukukçuyum bu şehirde yaşıyorum. Şehrimi ve bölgemi çok iyi tanıdığım kanısındayım. Yaşadığım bu toprakların büyük birikiminden elde ettiklerimi, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için kullanacağımız düşüncesiyle, TBMM 24.dönem milletvekili adaylığı için Ak Partiden aday adaylığına karar vermiş bulunmaktayım. Şunu iyi biliyorum ki, siyaset bir meslek değildir, kâr amacı güden bir iştigal ya da geçim yolu da değildir. Siyasetçi, siyaset yoluyla ülkesine hizmet götürme amacı güden kişidir. Bu anlamda siyasetçi profili dikkatle izlenmelidir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.