Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2010 12:59

Aydın Belediyesi THM korosu büyüledi!..

Aydın Belediyesi THM korosu büyüledi!..
Aydın Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen Türkülerin Dilinden konseri büyük ilgi gördü.

Erzurum Ajans-Aydın Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen “Türkülerin Dilinden” konseri büyük ilgi gördü.
Şükran Tiyatro Sahnesi’nde düzenlenen konsere Aydın Belediyesi Meclis üyeleri Altan Güney, Mehmet Can Önler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şef Özcan Yılmaz yönetiminde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserde Ege, Kırşehir, Gaziantep, Aydın, Mersin Antalya, Şanlıurfa, Kırıkkale, Muğla, Kütahya, Sivas, Manisa, Erzurum, Ankara, Erzincan, İstanbul, Trakya ve Tokat yörelerine ait toplam 24 türkü seslendirildi. Konsere yoğun ilgi gösteren türkü severler Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi’nin tamamını doldurdular.
23 türkülük repertuarın tamamlanmasının ardından, “Çökertme” türküsü hep bir ağızdan söylenirken bazı koro üyeleri de sahnede zeybek oynadılar.
Konser bitimi Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu adına koro üyelerine çiçek takdim eden Meclis Üyesi Altan Güney, “Başkanımız seçim propagandasında mutlaka ve mutlaka Aydın’ımız kültür ve sanat kenti olacaktır demişti. Bunun içinde 15 aydır çalışıyoruz. Bunun bir örneğini şu anda Türk Halk Müziği Koromuz sergilediler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aydın Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Aydın Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değerden mutlu olduklarını söyleyen Koro Şefi Özcan Yılmaz da, “Burada şunu söylemeden geçemeyeceğim. Türkiye’de örnek çalışmaları ile en beğenilen Belediye Başkanı seçilen, Aydın’ımızı sanat kenti yapmayı hedeflemiş ve yaptığı çalışmalarıyla bunu ispatlayan, hayata geçiren, genç ve dinamik hanımefendi başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu göreve geldiği günden bu yana destek ve katkılarını, gerek belediyemizin sanat topluluklarında, gerekse Aydın genelinde her zaman göstermiştir. ‘Aydın Belediyesi Sanatı ve Sanatçıyı Destekliyor’ sloganıyla her zaman yanımızda hissettiğimiz başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
Didim Kültür ve Sanat Derneği, Nazilli Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu ile Nazilli Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri geceye katılarak konser bitimi koroya çiçek verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.