Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2009 13:07

Aziziye'de kontör dolandırıcılığı!..

Aziziye'de kontör dolandırıcılığı!..
Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde meydana gelen kontör dolandırıcılığı olayında S.Y. isimli vatandaşı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak dolandırdı.

Erzuirum Ajans-Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde meydana gelen kontör dolandırıcılığı olayında S.Y. isimli vatandaşı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak dolandırdı.

 

Dolandırıcı, S.Y’ye kullandığı cep telefonunun suçlulara ait olduğunu ve kendilerinin bunu tespit ettiğini söyledi. Telefonla arayan şahıs, S.Y.’ye bu durumdan kurtulması için yardımcı olacaklarını ancak kendisine en yakın yerden gidip kontör almasını, karttaki şifreleri kendisine okumasını, ardından da kullandığı cep telefonunu kırıp atmasını istedi. Buna inanan S.Y. de 208 TL değerinde kontör alarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıya şifreleri okudu. Bir süre sonra dolandırıldığının farkına varan S.Y., Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikayette bulundu.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları kontör dolandırıcılığına karşı uyardı. Yapılan uyarıda, kontör dolandırıcılarının ilginç yöntemlere başvurdukları belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “Genelde şahıslara cep telefonlarından emniyet görevlisi, rütbeli asker ve hakim, savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, kendilerinin de bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıkları söyleniyor.

Bazen de telefonun sim kartının kopyalandığı, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor. Bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermelerinin gerektiği kaydediliyor. Vatandaşa ‘Cep telefonunuz sizin adınıza teröristler tarafından kullanılıyor, çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek. Biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız, en yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz, devlet masrafları size ödeyecek’ denilerek kontör talep ediliyor. Ayrıca cep telefonuna ‘Ödül kazandınız’ şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca da yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği gibi ifadelerde bulunuluyor. Bu kişilere itibar etmeyiniz ve en yakın kolluk birimine müracaatta bulununuz. Vatandaşlarımızın bu şekilde davrandığı takdirde, alınan polisiye önlemler pekişecek ve kontör dolandırıcılarının işi zorlaşacaktır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.