Bölge Haber Girişi : 13 Aralık 2010 15:17

Aziziye'den bilgisayar kursu!..

Aziziye'den bilgisayar kursu!..
Aziziye Belediyesi, Mesleki Eğitim Kursları (AZMEK) kapsamında düzenlediği bilgisayar kurslarını sürdürüyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, Mesleki Eğitim Kursları (AZMEK) kapsamında düzenlediği bilgisayar kurslarını sürdürüyor. Belediye ve Aziziye Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen bilgisayar kursuna katılan öğrencilere, 160 saatlik kursun sonunda yapılan sınavda başarılı olmaları halinde MEB onaylı sertifika veriliyor.

Bilgisayar öğretmenlerinden Nazan Özaydın, hafta içi sabah, öğleden sonra ve haftasonu olarak düzenlenen kursta, öğrencilere bilgisayara giriş, Microsoft Office Word, Excel, Power Point ve internet kullanımı eğitimi verildiğini söyledi. Her yaştan kursiyerlerinin olduğunu ve bunun da memnuniyet verici olduğuna işaret eden Özaydın, Aziziye Belediye Başkanlığı ile ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Halka ücretsiz olarak böyle bir hizmetin sunulması gerçekten çok önemli bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.

CENGİZ: BİLGİSAYAR HAYATIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen meslek edindirme kurslarına gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Günümüzde bilgisayarın artık hayatın vazgeçilmezleri arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Cengiz, artık her sektörde bilgisayar teknolojisinin kullanıldığını ve bilgisayar bilgisi olmayan için iş sahasının da kısıtlandığını kaydetti.

Belediye hizmet binasının bir katının tamamının mesleki eğitim kurslarına tahsis edildiğine işaret eden Başkan Fatih Cengiz, kurslara her yaştan vatandaşın katılabildiğine vurgu yaparak, “Yaşadığımız çağın en önemli ihtiyaçlarından birisi de şüphesiz bilgisayardır. Bilişim teknolojilerinin her geçen gün geliştiği günümüzde, artık bilgisayarın girmediği işyeri ve hatta ev yoktur. İş müracaatlarında bile artık ilk sırayı bilgisayar bilgisi alıyor. Dolayısıyla bu kursların istihdama da ciddi katkı sunduğu kanaatindeyim.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.