Erzurum Haber Girişi : 27 Eylül 2012 03:47

Bağış çukuruna ürperten rapor

Bağış çukuruna ürperten rapor
işadamı Osman Nuri Bakırcı'nın, temel atma töreninden sonra'vazgeçtim'diyerek ortadan kaybolmasının ardından yarım kalan inşaat büyük tehlike saçıyor.
Erzurum Ajans-Furkan NEHRİ'nin haberi-Osmanlı İnşaatın sahibi Erzurumlu işadamı Osman Nuri Bakırcı'nın, 'şova dönüşen' temel atma töreninden sonra 'vazgeçtim' diyerek ortadan kaybolmasının ardından yarım bırakılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek binası inşaatı için hazırlanan 'gözlemsel rapor', ana binanın karşı karşıya kaldığı tehlikeyi gözler önüne serdi.

Ek binanın temeli atılıp, yarım bırakılması nedeniyle Fen Edebiyat Fakültesi'nin ana binasının duvarlarında ve taşıyıcı kolanlarında çatlaklar oluştuğunu geçtiğimiz günlerde  'Şov bitti, çukur kaldı' manşet haberiyle kamuoyuna duyurmuştuk. İşadamı Osman Nuri Bakırcı'nın, 'memleketime yatırım yapmak istiyorum' diyerek, bağış yoluyla yaptıracağı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek binası inşaatından vazgeçmesi, ana binada okuyan yüzlerce öğrenciyi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.

Bakırcı'nın şovunu yapıp, kayıplara karışmasının ardından üniversite yönetiminin sessiz bekleyişi devam ediyor.İşadamı Bakırcı, kendisine yöneltilen tepkiler karşısında susarken, ek bina inşaatının, ana binayı nasıl yıkılmanın eşiğine getirdiği, hazırlanan 'gözlemsel rapor' ile ortaya konuldu.

Tekla Proje İnşaat firması tarafından hazırlanan rapora göre yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü ana bina heran çökebilir. Raporda, temeli atılan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ek binasının biran önce bitirilmesi gerektiğine vurgu yapılırken,  ana binada tespit edilen olumsuzluklar şöyle sıralandı: Yapıda zeminden kaynaklanan oturma, yapılan istinat yapı ile herhangi bir bağlantı, ankrajının olmadığından kolon, kirişlerde çatlama, temellerde oturmadan kaynaklanan kolon ve kirişlerde sehim, yapının dinamik yükleri karşılayacak panel, perdelerinin olmaması ve açıklıklarının fazla olmasından kaynaklanan herhangi bir deprem neticesinde göçme ihtimali...

 
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ NEYİ BEKLİYOR


Hazırlanan raporda, yıkım tehlikesine dikkat çekilmesine rağmen, Atatürk Üniversitesi yönetimi halen daha harekete geçmiyor. Hem öğrenciler hem de taşeron firma yöneticilerinin üniversite yönetimine karşı tepkileriise giderek yoğunlaşıyor. Öğrenciler, hayatlarının hiçe sayılmasına ateş püskürürken, binada çok ciddi sıkıntıların olduğunu ve parasını alamadığı için çalışmaları durduğunu belirten yüklenici firma yetkilisi Faruk Sürmeli de, ''Ben gerekli yerlere uyarımı yaptım. Öğrencilerin hayatlarının tehlikede olduğunu Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Cumhurbaşkanlığı'na ve YÖK'e birer yazı yazarak, 'büyük bir tehlike var. Allah rızası için siz sahip çıkın' dedim. Sorumluluk bende değil'' dedi.

''Kimse inşaata sahip çıkmıyor'' diyen Sürmeli, ''Bir çok kişiye aynı şeyi söylüyorum. Atatürk Üniversitesi yetkilileri temel atıldıktan sonra para gelmeyince mahkeme kararı çıkarıp mevcut işi yaptırdı. 2012/45 numaralı 1. Asliye hukuk mahkemesinin kararı var. Bu mahkeme kararını aldılar ve mevcut işi yaptım. Sonra hak ediş düzenlediler ve sana para ödeyeceğiz dediler. Elimdeki imkanları kullanarak, binayı mevcut seviyeye kadar getirdim. Şimdi ne bağışçı, ne üniversite sahip çıkıyor. Benimde elimden bir şey gelmiyor'' diye konuştu. (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    NE ŞOV OLMUŞTU AMA!!