Bölge Haber Girişi : 24 Ocak 2011 00:09

Bakan Özak Şehir hazır bizlerde hazırız!..

Bakan Özak Şehir hazır bizlerde hazırız!..
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'da 27 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirterek, Şehir hazır, bizler de hazırız dedi.

Erzurum Ajans-Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirterek, “Şehir hazır, bizler de hazırız” dedi.

Bakan Özak, 2011 UNIVERSIADE Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun daveti üzerine Erzurum'a gelen ulusal gazetelerin ekonomi servisi müdürleri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türk Telekom Atlama Kuleleri'ndeki restoranda kahvaltı yaptı. Özak ve beraberindekiler, daha sonra Türk Telekom Atlama kuleleri ve Konaklı Kayak Merkezi'nde gezi ve incelemelerde bulundu.

Devlet Bakanı Özak, Konaklı Kayak Merkezi'nde, yaptığı açıklamada, oyunlara katılacak olan ülkelerin kafilelerinin Erzurum'a giriş yaptığını söyledi. Farklı ülkelere mensup sporcuların delegasyon üyeleri ile birlikte kente geldiğini ifade eden Özak, “Muhtelif devletlerin kafilelerinin girişleri, akreditasyon işlemleri başladı. Olimpiyat köyü yalnızca sporculara açıldı. Mutfak hizmetleri başladı. Konaklamalara başlandı. Tesislerimizde hiçbir sorun yok” diye konuştu.

Özak, kendisine kar yağışıyla ile ilgili soruların yöneltildiğini belirterek, “Bir aydır kar yağmıyor. Ama biz suni kar sistemlerimizle ve kar taşıyarak yarışmalarda hiçbir sorun olmayacak şekilde pistleri hazırladık. Yarışmalarda herhangi bir sorun olmayacak. Şehir hazır, bizler de hazırız. Açılışımız perşembe günü saat 19.30'da olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Meclis Başkanımız, Sayın Başbakanımız, Erzurum'a teşrif edecekler. Açılış kapanış ile ilgili kültürel aktivite ve senaryoyu çok hassasiyetle izledik. Orada çok güzel bir sunum yapacağız. 55 dakika resmi tarafı var olayın. FISU bayrağının çekilmesi, konuşmalar ve daha sonra kültürel program olacak ve o da 61 dakika sürüyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.