Bölge Haber Girişi : 24 Haziran 2010 00:36

Başkan Cengiz'den örnek projeler!..

Başkan Cengiz'den örnek projeler!..
Aziziye Belediyesince her doğan çocuk için bir fidan kampanyası başlatılıyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi’nce her doğan çocuk için bir fidan kampanyası başlatılıyor.
Aziziye Belediyesi’nce sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklendi. Daha önce, “Haydi Çocuklar, Hayalinizdeki Aziziyeyi Bizimle Paylaşın” adlı mektup kampanyasıyla sosyal sorumluluk projelerini başlatan belediye, ilçedeki çocuklara çevre bilincini aşılamak ve halkın yaşadığı ilçeye sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla “Kent Yaşamı Bilincini Geliştirme Projesi”ni hayata geçirmişti. Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında ilçenin Ilıca Bölgesi’nin neredeyse tamamını yeniden inşa etmeyi hedefleyen belediye, buradaki dokuyu yaşatmak için de “Geçmişimiz Albümlerde Saklı Kalmasın” adlı resim toplama kampanyası başlatmıştı.
Aziziye Belediyesi bu sosyal sorumluluk projelerine çok anlamlı ve oldukça önemli olan bir yenisini daha ekledi. “Bir Bebek, Bir Yürek, Bir Nefes” kampanyasının ana temasını “Aziziye’de Herkesin Bir Dikili Ağacı Olacak” sloganı oluşturuyor.
BAŞKAN CENGİZ’DEN ÖRNEK PROJELER
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kampanya kapsamında ilçede yeni doğan çocuklara, belediye olarak çeşitli hediyeler verileceğini ifade etti. Yeni doğan çocuklar için ilçede oluşturulan “Yeni Doğan Fidanlığı”na bir çam ağacı dikecek olan belediye, ağacın hemen yanına da çocuğun ismi ve doğum tarihi yazan küçük bir levha dikecek ve aileye de ağacı koruyup, sahiplenmeleri için sertifika verecek. “Birlikte Büyüsünler” adlı ve Başkan Fatih Cengiz imzalı sertifika üzerinde, “Her doğan çocuk için ağaç dikimi yapılması amacıyla, gelecek nesillere daha yeşil bir Aziziye bırakmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda, bebeğiniz adına Yeni Doğan Fidanlığı’na bir ağaç dikilmiştir. Artık sizin de bir dikili ağacınız var.” ifadeleri yer alacak.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ, KATILIMCI BELEDİYECİLİĞİN İL ADIMIDIR
Toplumun temel beklentilerini karşılamak üzere rutin hizmetlerin aksatılmadan yürütüldüğünü dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sosyal sorumluluk projelerinin aynı zamanda katılımcı belediyecilik için sinerji oluşturduğunu kaydetti. Sosyal sorumluluk projeleriyle halkın ilçeyi daha fazla sahipleneceğini ve örnek bir yerleşim yerinde ikamet etmenin mutluluğunu yaşayacağına dikkat çeken Başkan Cengiz, “Yaptığımız her çalışmada ve ürettiğimiz projelerde halkımızla işbirliği yapmak, ilçemize vizyon kazandırdığı gibi, üretilen projeler de geleceğimizin daha güzel şekillenmesinde en önemli etken olacaktır.” dedi.
İŞTE PROJELER VE AMAÇLARI
Belediyenin uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projelerinin amacına ulaştığının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “İlk proje ‘Haydi Çocuklar! Hayalinizdeki Aziziye’yi Bizimle Paylaşın Mektup Kampanyası’ ile binin üzerinde öğrenci kardeşimizden mektup aldık. İlçemizle ilgili o kadar güzel talepler elimize ulaştı ki, bundan son derece mutlu olduk ve her birine ayrı ayrı cevap yazdık. Bu projede, sadece öğrencilerden değil, velilerden bile çok olumlu tepkiler aldık. Yine ilköğretim öğrencilerine ketlilik bilincini aşılamayı, çevreye karşı duyarlılığı artırma amaçlı ‘Kent Yaşamı Bilincini Geliştirme Projesi’ni hazırladık. İlçemizde Gezköy’ün kentsel dönüşümünü sağladık ve Ilıca için de TOKİ ile protokollerimizi yaptık. Özellikle Ilıca’nın büyük bir bölümünün yeniden inşa edilecek olması nedeniyle mevcut dokuyu da yaşatmak istiyoruz. Bu kapsamda ‘Geçmişimiz Albümlerde Saklı Kalmasın’ adlı resim toplama kampanyası başlattık. İlçemizin manevi dinamikleri ve geçmişi ile bugünkü dokusunu yansıtan resimleri toplayıp, oluşturacağımız Kültürevi’nde sergilemeyi planlıyoruz. Son olarak da, ‘Bir Bebek, Bir Yürek, Bir Nefes’ projesini hayata geçiriyoruz. ‘Aziziye’de herkesin bir dikili ağacı olacak.’ sloganıyla, gelecek nesillere daha yeşil bir Aziziye bırakmak istiyoruz. Proje kapsamında, ilçemizde oluşturduğumuz Yeni Doğan Fidanlığı’na her bebek için, bir ağaç dikeceğiz. Birden çok amaca hizmet eden projemizin amacına ulaşacağına yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, toplumun her kesimini kucaklamaya yönelik sosyal projelerin sayısını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.