Eğitim Haber Girişi : 09 Mayıs 2016 13:57

Başkan Korkut, 5 okulda zeka oyunları sınıfı açtı

Başkan Korkut, 5 okulda zeka oyunları sınıfı açtı
Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 5 okulda 'zeka oyunları sınıfı' oluşturuldu.
Erzurumajans-Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 5 okulda 'zeka oyunları sınıfı' oluşturuldu. Belediye Başkanı Ali Korkut,  zeka oyunları sınıfları ile geleceğe temel attıklarını bildirdi.

Yakutiye Belediyesi tarafından Ömer Nasuhi Bilmen, Kocatepe, Şükrüpaşa İlkokulları ile Ömer Nasuhi Bilmen ve Gazi Ortaokullarında 'zeka oyunları sınıfı' yapıldı. Zeka oyunları sınıflarında,  satranç, mangala, mahjong, katamino ve dokuz taş gibi oyunlar oynanıyor. Öğretmenler, yaptıkları gözlemlerde öğrencilerin takım çalışmasına daha yatkın, öfke kontrolünde daha başarılı ve çevreye karşı daha duyarlı olduğunu ifade ettiler. 

Zeka oyunları sınıflarını 5 okulda gerçekleştirdiklerini anlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, öğrencileri böylece internet ve cep telefonu bağımlılığından kurtardıklarını belirtti. Ali Korkut, şunları söyledi:

"Elbette çocuklarımız internette de zaman geçirecekler, ancak bunun kontrollü olması, bağımlılık haline gelmemesi gerekiyor. Gözlemler, öğretmenlerimizden aldığımız geri bildirimler zeka oyunları sınıflarından  faydalanan öğrencilerin derslerinde daha başarılı olduğu,  internet bağımlılığından uzaklaşıldığını gösteriyor. Bu sevindirici bir durum. Çünkü onlar bizim geleceğimiz ve geleceğe yatırım yapmak önemli. Onların başarısı bizim mutluluğumuzdur. Okul yöneticileri ve öğretmenlerimizle yaptığımız görüşmelerde, sürecin çok güzel işlediğini, okulda sınıf iklimi oluşturmaktan, sınıf yönetimine kadar düzeldiğini ifade ediliyor. Bu anlamda hem internetin, hem dijital kültürün çocuklarımızın zihinleri üzerinde, zaman yönetimlerinde, öfke kontrolünde, stres yönetimlerindeki olumsuz etkilerini kırıyor. Daha duyarlı, takım çalışmasına daha yatkın, kendi problemlerini çözebilen, çevreye karşı farkındalık geliştirebilen çocuklar olmalarını amaçlıyoruz. Zeka oyunları bu anlamda çok güzel sonuçlar veriyor." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.