Siyaset Haber Girişi : 14 Haziran 2012 18:25

Bayan Kılıçdaroğlu Aşkale'yi unutmadı

Bayan Kılıçdaroğlu Aşkale'yi unutmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Erzurum’un Aşkale ilçesinde gölette boğularak hayatını kaybeden 5 işçinin ailelerini ziyaret etti.
Erzurum Ajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Erzurum’un Aşkale ilçesinde gölette boğularak hayatını kaybeden 5 işçinin ailelerini ziyaret etti.
Geçtiğimiz aylarda 5 işçi göletteki elektrik arızasını gidermek için gölette deniz bisikletinin alabora olması sonucu boğularak hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerini Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Erzurum CHP İl Başkanı teşkilatı mensupları ziyaret etti. CHP heyetinin başsağlığı için gittiği Mustafa Arifoğlu’nun evinde kızı Filiz Arifoğlu, acısını dile getirerek, “Benim babam sabah kalkar namazını kılar ve herkesten önce oy kullanmaya giderdi. Ben oy atayım da benim başbakanım Tayyip Bey kazansın derdi“ diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, “Sorumlular kimse cezalandırılsın. Ankara’da basın toplantısı yapalım göz önünde bulunsun, hatırlansın. Üzerine gidilmeyen dava örtülüp geçiştiriliyor“ dedi. Onur, ölen Mustafa Arifoğlu'nun eşi ve çocuklarıyla yaptığı görüşme sonrasında aileleri Ankara’ya davet ederek şunları söyledi:
“Diğer ailelere de söyledim, sizlere de söylüyorum. Aşkale'de hayatını kaybeden TEDAŞ işçilerinin yakınları, kendi aralarında oluşturacakları heyetle konuyu Ankara'ya taşımalı. Her aileden bir kişi seçerek heyet kurun. Yaşanan acı olayın gündemde kalması, sorumluların gereken cezayı alması için bunu yapın. Oluşturulacak heyet Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek konunun önemini herkese anlatmış olur. Olayın üzerinden geçen zamana bakınca gelinen noktada herhangi bir adım atılmadığını görüyoruz. Sizlere gereken her türlü desteği vermeye hazırız."
Kılıçdaroğlu ve Onur, aileleri ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.