Erzurum Haber Girişi : 14 Haziran 2012 18:00

Kent güvenliği danışma kurulu toplantısı

Kent güvenliği danışma kurulu toplantısı
Erzurum asayişinin en büyük sorunlarından biri haline gelen bıçaklı olaylar, polisin anketinden de vatandaşların korkusu olarak çıktı.
Erzurum Ajans-Erzurum asayişinin en büyük sorunlarından biri haline gelen bıçaklı olaylar, polisin anketinden de vatandaşların korkusu olarak çıktı.
Erzurum Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı Polisevi VIP Salonunda Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında yapıldı. Güvenlik güçleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarların katıldığı toplantıda şehrin güvenlik sorunu ele alındı.
toplantıda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Dr. Murat Delice, toplumun bıçak tehdit algısını tespit amacıyla çeşitli kesim ve yaş grupları üzerinde, 'Halkın polis ve bıçak algısı' konulu anket çalışması yaptıklarını açıkladı. Dr. Delice, 992 kişinin gönüllü olarak katıldığı anketten çarpıcı sonuçların çıktığını açıkladı.
Delice, ankette vatandaşların, bıçağı güvenlik tehdidi olarak gördüklerini dile getirdi. Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Dr. Murat Delice, vatandaşlara 22 soru yöneltildiğini ve bunlardan 5'inin bıçak üzerine olduğunu belirterek, “"Vatandaşların bıçak üzerine verdikleri cevapları bilimsel olarak ele alınıp özel olarak değerlendirildi. Deneklerin bıçağı bir savunma aracı olarak görmedikleri önemli bir oranı teşkil ediyor. Deneklerin yüzde 3,8'i bıçaklı saldırıya uğramaktan korkuyor. Yine vatandaşların çoğu Erzurumluların bıçak taşıma alışkanlıklarından vazgeçmesi beklentisi içerisinde." diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.