Siyaset Haber Girişi : 13 Haziran 2012 19:00

Bayan Kılıçdaroğlu Tortum'da

Bayan Kılıçdaroğlu Tortum'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Erzurum’un Tortum ilçesinde, HES protestosu ile tanınan Leyla Yalçınkaya’ya destek oldu.
Erzurum Ajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Erzurum’un Tortum ilçesinde, HES protestosu ile tanınan Leyla Yalçınkaya’ya destek oldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Bağbaşı Beldesi'nde yapılan Hidro Elektrik Santrali'ne (HES) karşı düzenlenen eylemler nedeniyle 5 ayrı davada yargılanan 18 yaşındaki Leyla Yalçınkaya'ya destek vermek için Tortum'a geldi. CHP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Çevre Komisyon Üyesi olan Melda Onur ile birlikte Tortum'da duruşmadan çıkan Leyla Yalçınkaya ile görüşen Selvi Kılıçdaroğlu, tamamen özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kendisine destek vermeye devam edeceğini söyledi. Duruşmanın 3 Ekim'e ertelendiğini duyan Selvi Kılıçdaroğlu, tek dileğinin Leyla'nın biran evvel tamamen özgürlüğüne kavuşması olduğunu ve zaman buldukça duruşmaları izleyeceğini belirtti.
Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, üç HES'in yaptırılacağı Tortum'un Bağbaşı beldesine geçti. Bağbaşı beldesinde alabalık tesislerinde öğle yemeği yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, daha sonra beldedeki yaklaşık bin 600 yıllık eski Meryem Ana Kilisesi, yeni Taş Camii'yi ziyaret etti. Buraya girişinde başını örten Selvi Kılıçdaroğlu, mabedi ilgiyle inceledi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra HES'kerin zarar verdiği öne sürülen alanları gezdi.
Burada Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e göndermede bulunan Milletvekili Melda Onur, “Biz o valiyi biliyoruz. Evlere şenlik bir vali var. 5 kişinin ölümünden de o sorumlu değil mi” dedi.
Bayan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Erzurum merkeze döndü. Geceyi Erzurum’da geçirecek olan Selvi Kılıçdaroğlu, yarın da 5 işçinin gölette boğularak hayatını kaybettiği Aşkale ilçesinde incelemelerde bulunacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.