Bölge Haber Girişi : 24 Eylül 2010 14:28

BDP davasında 550 polis görev yaptı!..

BDP davasında 550 polis görev yaptı!..
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK duruşması için kent genelinde güvenliği sağlamak üzere 550 polis görev yaptı.

Erzurum Ajans-Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK duruşması için kent genelinde güvenliği sağlamak üzere 550 polis görev yaptı.
KCK öncesi BDP’lilere saldıraları önlemek ve huzursuzluk çıkmasını engellemek için 550 polis, Adliye çevresinde görev yaptı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşması sırasında saldırı girişimlerine hemen müdahale eden polis, Sanayi semtinde çıkan linç girişimi ve saldırı olaylarını da hemen engelledi.
Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, ” Yorulan biz olalım ama yeterki sorun çıkmasın. İzin ve tayin dönemlerinden dolayı görevlendirecek polis bulmakta güçlük çektik. Ama yine de bu kadar polisi bir araya getirerek olayları engellemeyei başardık” dedi.
Özellikle mahkeme aralarında BDP’lilerin Adliye binasından ayrılması sırasında etten duvar ören polis, Sabah 08.00 sularında görev başı yapıp, akşam BDP’lilerin ve davayı izlemek için gelenlerin şehirden ayrıldıkları saate kadar aralıksız görev yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.