Bölge Haber Girişi : 02 Haziran 2010 11:05

Belediyeler işçiyi gönderip işçi alacak!

Belediyeler işçiyi gönderip işçi alacak!
Tamgaç,"Belediyeleri fazla işçileri gönderip kuracakları şirketler üzerinden yeni işçiler alacak. Bu da sorunun çözümüne katkı sağlamayacak." dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum merkez ilçe belediyelerinden Yakutiye, Aziziye ve Palandöken Belediyeleri'ndeki yaklaşık 700 fazla işçinin temmuz ayının ortalarında yatırımcı bakanlıklara bağlı resmi kurumlara nakillerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki aylarda yayınladığı genelge doğrultusunda belediyelerdeki fazla personelin diğer kamu kurumlarında istihdamı için geri sayım başladı.Norm kadronun üzerinde işçi istihdam eden Yakutiye, Aziziye ve Palandöken belediyesi, işçi giderleri nedeniyle büyük bir yükten kurtulup hizmet ve kalite verimliliğini arttırmayı hedefliyor.Yakutiye Belediyesi'nde 528, Palandöken 100 ve Aziziye Belediyesi'nde 70 işçinin, Karayolları, DSİ gibi kurumlara dağıtımlarının yapıldığı ve Devlet Personel Daire Başkanlığı'nın kadro onayını tamamlamak üzere olduğu belirtildi. Fazlalık olan belediye işçilerin 15 temmuzda kurumlarıyla ilişiklerini kesip atamalarının yapıldığı ilgili kurumlarda işbaşı yapacağı kaydedildi.


Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, nakillerle belediyelerdeki işçi fazlalığı sorunun geçici olarak çözüme kavuşturulacağını öne sürdü.Tamgaç, belediyelerin işçileri başka kurumlara göndermesiyle hizmet sunumunda sorun yaşayacağını ileri sürdü. Belediyelerin şirket kurup hizmet satın alacağını iddia eden Tamgaç,"Belediyeleri fazla işçileri gönderip kuracakları şirketler üzerinden yeni işçiler alacak. Bu da sorunun çözümüne katkı sağlamayacak." dedi. Tamgaç, kapatılan Kazım Karabekir, Dumlu ve Dadaşkent belediyelerinde işçilerin başka kurumlara nakillerinin temmuz ayında gerçekleşeceğini ancak Yakutiye Belediyesi'nin ise fazla işçi sorununu çözüme kavuşturmada hala endişe taşıdıklarını söyledi.


AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, belediyelerdeki fazla işçi sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmak üzere olduğunu anlattı. Kılıç, belediyelerin fazla işçi nedeniyle ekonomik sorunlar yaşadığını bunun da hizmet sunumuna olumsuz yansıdığını dile getirdi. Fazla işçilerin devlet kurumlarına nakilleriyle ilgili olarak Devlet Personel Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu vurgu yapan Kılıç,"Belediyelerdeki istihdam fazlası işçilerin sorunları önümüzdeki bir iki ay içerisinde tamamen çözüme kavuşacak. İşçilerimiz de belediyelerimizde rahatlayacak." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.