Siyaset Haber Girişi : 26 Kasım 2013 22:17

'Beni aday gösterecek diye endişelendim'

'Beni aday gösterecek diye endişelendim'
Büyükerşen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın grup toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanını açıklamadan önce gösterilen video hakkında konuştu.
Erzurumajans-Büyükerşen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın grup toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanını açıklamadan önce gösterilen video hakkında konuştu.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Harun Karacan olmasının ardından tanıtım videosu hakkında yorum yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, videoda gösterilen çalışmaların yüzden 90'ının kendisine ait olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın grup toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanını açıklamadan önce gösterilen video hakkında konuşan Büyükerşen, gösterilen çalışmaların yüzde 90'ının kendi ve arkadaşlarıyla yaptığı projeler olduğunu söyledi.

Videonun gösterildiği sırada kendisinin aday gösterileceğinden endişe ettiğini dile getiren Büyükerşen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımla birlikte bugün sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmalarını ve adayların ilan edilmesini izledim. Başbakan adayı açıklamadan önce o şehre yaptıkları yatırımları açıklayan bir video gösteriliyordu. Eskişehir'e sıra gelince heyecanlandık. 'Acaba nereyi gösterecek?' dedik ama gördük ki gösterilen çalışmaların yüzde 90'ı benim ve arkadaşlarımın yaptıkları ve bugün şehrin dünya çapında tanınmasına yol açan yatırımlardan ibaretti. Geriye kalan yüzde 10'u ise şehrin ortasından geçirdikleri 7 batçıktan oluşan çevre yolu yatırımınını içeriyordu. Videoda bizim zamanımızda yapılmış olan tramvaylar, Porsuk ıslahı, turistik hale gelmesi, heykeller, gondollar ve botlar devamlı olarak gösterildi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi gösterildi. Anadolu Üniversitesi'nin kurucu rektörü benim. Çok emek verdiğim, ömrümün büyük bir bölümünü harcadığım bir kampüstür. Zaten ben kampüsü yeniledikten sonra Eskişehirliler beni şehir yenilemem için başkan olmamı istedi. Bunun üzerine belediyeciliğe başlamıştık. Görüntüleri görünce endişelendim. Arkadaşımlarım, 'Eyvah galiba Başbakan aday olarak seni ilan edecek' dedi. Allah'tan görüntülerin sonunda Başbakan kurduğum Açık Öğretim Fakültesi'nden mezun olan öğrencim sayılan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan'ı aday gösterdi de rahatlayabildik."

A
daylığının henüz kesinleşmediğini de söyleyen Prof. Dr. Büyükerşen, "Benim büyükşehir belediye başkan adayı olup olmayacağım belli değil. Partim daha Eskişehir adayını ilan etmedi. Ben de henüz müracaatımı yapmadım. Bu durumda Harun Karacan'a başarılar diliyorum. Bu bir yarıştır. Çok mutlu oldum, genç bir arkadaşın aday olarak gösterilmesine. Bu siyasi yarışta, bilgi kültür ve deneyim dikkate alınır. Eskişehirlilerde ona göre karar verir" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.