Kültür-Sanat Haber Girişi : 14 Mayıs 2013 02:52

Bilboard reklamına boyalı sansür

Bilboard reklamına boyalı sansür
Erzurum'da bir kadın giyim markasının yeni sezon ürünlerinin tanıtımı için verdiği bilboard ilanlarında yer alan kadın bacakları, ilginç bir sansüre maruz kaldı.
Erzurumajans-Bir kadın giyim markasının yeni sezon ürünlerinin tanıtımı için verdiği bilboard ilanlarında yer alan kadın bacakları, ilginç bir sansüre maruz kaldı. Erzurum Müftülüğü'ne henüz hizmete girmeyen yeni binasının önünde bulunan bilboardlarda yer alan reklam afişindeki kadın bacakları, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce boyandı.

Bir kadın giyim mağazası, yeni sezon ürünleriyle ilgili şehrin değişik bölgelerindeki bilboardlarına reklam afişlerini astı. Reklamda, koşar adım atan ve mini etekli bir kadının belden aşağı kısmına yer verildi. Kadın bacaklarının öne çıktığı reklam, Erzurum Müftülüğünün yeni hizmet binasının bulunduğu bilboardlarda sansüre maruz kaldı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, reklamdaki kadın bacaklarını siyah bir boyayla boyayıp, kendilerince ?uygun' bir hale getirdiler.

Firmaya ait kentteki diğer bilboardlarda herhangibir tahrifat yapılmaması dikkat çekerken, sansürlenen reklam afişini görenler ise boyanmış kadın bacaklarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar... (Fototğraf: Orkun Çizmeli)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tolga tan 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle ben bir erzurum lu olarak yazıyorum, erzurum insanı neden hep saldırgan tavır takınır bir de karşıdaki insanların fikirlerini dinle kabul etmesen bile saygı göster, Şöyle yapmak iyi değil derler : o zaman sen yap.. Geri kafalı derler : yok sen soyun! bu nedir kardeşim biraz adam olun adam, sonra kalkıp demeyin ki erzurum hep geri kaldı diğer şehirler daha çok gelişti nedeni kendinizde arayın.

  • dadas kızı 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUM başlıklı şahıs işte sana böyle bir yorum yapmak yakışırdı kendine yakışanı yapmışsın seviyesiz terbiyesiz insan

  • ERZURUM 01 Ocak 1970 02:00

    dadaş kızı isimli yorumcu sen çok ileri kafalıysan soyun resmini büyütüp astır sana bakan erkeklerde günde 3 kez banyo yapsın.kadına şiddetin önüne geçeceğine hükümet efendileri kadınları erotix reklamların maruzundan kurtarın.bunun adı kavatlıktır.

  • ismail 01 Ocak 1970 02:00

    kim yapmışsa ellerine sağlık.

  • dalyan dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Demek ınsanlar rahatsız oluyor. Yeter artık kadınları değersizleştirme çabası yeter artık erkeklerin nefsani hissiyatlarını tahrip edip ulvi hislerini öldürme çabası..

  • Feyza Demir 01 Ocak 1970 02:00

    Kim yapmışsa ellerine sağlık. Kadınların reklam malzemesi olarak cinsel içerikli reklam sunmalarına karşıyım.

  • şenay konaklı 01 Ocak 1970 02:00

    Sansür diye yorumlanması ne kadar maksatlı bir anlamlandırma olmuş! yapmayın sansasyonel olmaya çalışırken saçmalıktan öteye geçmiyor...

  • dadas kızı 01 Ocak 1970 02:00

    bu sacmalık ancak erzurumda olurdu cahil geri kafalı insanlar toplulugu