Spor Haber Girişi : 06 Nisan 2012 12:20

Bir altın madalya da judo'dan geldi

Bir altın madalya da judo'dan geldi
İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Judo Şampiyonası 30-31 Mart 2012 tarihlerinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Spor Salonunda yapıldı.
Erzurum Ajans-İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Judo Şampiyonası 30-31 Mart 2012 tarihlerinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonaya Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Spor Kulübü adına katılan ve 60 kiloda yarışan Erkan Esenboğa (26), altın madalya kazanarak şampiyon oldu.
7 Aralık Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ve aralarında Erzurum’unda bulunduğu 19 ilden 102 sporcunun katıldığı Türkiye İşitme engelliler Judo Şampiyonası’nda Sağlık spor Kulübü Sporcusu Erkan Esenboğa 60 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda Türkiye Milli Takımı’na da seçilen, Esenboğa bu sonuçla Ağustosta düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Sağlık spor Kulübü 2. Başkanı Ümit Tekin, Judo Branşı Antrenörü Orhan Demir ve şampiyon sporcu Erkan Esenboğa’yı makamında kabul eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, alınan başarılı sonuçtan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Sporcu arkadaşlarımız katıldıkları tüm resmi organizasyonlarda ve müsabakalarda aldıkları başarılı sonuçlarla bizleri mutlu etmeye devam ediyorlar. Futbol, Taekwando ve şimdi de Judo branşında güzel bir başarı haberi aldık. Erkan kardeşimizi ve üzerinde emeği olan antrenörümüzden kulüp idarecimize kadar herkesi gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının artarak süreceği inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sağlık alanında başarılı çalışmalara imza atmanın yanı sıra, Milli takımlarımıza sporcu yetiştiren bir kulübe sahip olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz “ dedi.
Genç sporcu ve antrenörü ise kendilerinden desteği esirgemeyen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’a teşekkür ettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.