Erzurum Haber Girişi : 12 Ocak 2022 19:18

Bir bir devrediyorlar

Bir bir devrediyorlar
2008 yılında Gez Mahallesi'nde açılan Olimpiyat Yeraltı Çarşısı, 10 yıl sonra kapatıldı. 

ERZURUM AJANS - Ayşe NurBAYRAM / Yeni yerlerinde beklediklerini bulamayan esnaf, ekmek teknelerini devretmek zorunda kaldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında yaptırılan ve esnafa kiraya verilen Olimpiyat Yeraltı Çarşısı, 2018 yılında başka bir proje uygulanacağı gerekçesiyle kapatıldı. Başka bir alanda işyeri tahsis edilen esnaf bekledikleri ticareti yapamayınca devretmek zorunda kaldı. 

 

 

 


Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından Gez Mahallesinde yaptırılan Olimpiyat Yeraltı Çarşısı, 2018 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından kapatıldı. Başkan Sekmen'in seçim zamanında yürüyen merdiven ile restore edileceği sözünü verdiğini çarşı, altı tamamen doldurularak yıkıldı. Başka bir proje yapılacağı açıklanan çarşıda yeralan 12 esnaf için ise başka bir yerde işyerleri tahsis edildi. Tatbikat İlkokulu'nun alt tarafından yeni yerlerine taşınan esnaf, bekledikleri gibi iş yapamayınca pandemi dönemininde etkisiyle birer birer işyerlerini devretti. 
 

 

 

 

Erzurum'da trafik akışının en yoğun olduğu yerlerden biri olan Gez Mahallesi'nde bulunan aynı zamanda alt geçit olarak kullanılan çarşı, vatandaşların sağlıklı bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlıyordu.

 

 

 

 

 

 

 

Çarşının yıkılmadan önceki hali...

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.