Spor Haber Girişi : 29 Mart 2013 23:22

Bu ay en çok hangi takım konuşuldu?

Bu ay en çok hangi takım konuşuldu?
Mart ayının spor gündemi araştırmasına göre, bu ay en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe olurken, en çok konuşulan futbolcu ise Galatasaraylı Burak Yılmaz oldu.
Erzurumajans-Medya Takip Merkezi (MTM), Mart ayının en çok konuşulan spor kulübü, sporcu, teknik direktör ve kulüp yöneticilerinin yer aldığı spor gündemi araştırmasını açıkladı. Buna göre, ayın en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'i istifaya davet etmesi ile medyada dikkat çeken spor kulübü, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmasıyla adından söz ettirdi. UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalde rakibi Lazio olan Fenerbahçe, Mart ayında 77 bin 663 haber ve yazıda yer aldı.

GALATASARAY 2. SIRADA

Mart ayında basına en fazla yansıyan ikinci spor kulübü Galatasaray oldu. Almanya'nın Schalke 04 takımını deplasmanda devirerek Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline adını yazdıran sarı-kırmızılı takım, çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşti. Ay içerisinde ayrıca, Bayern Münih'in Hollandalı yıldızı Arjen Robben'i transfer edeceği ile ilgili iddialarla da anılan Galatasaray, toplamda 48 bin 381 haber ve yazıda yer buldu.

EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCU BURAK YILMAZ


Araştırmaya göre, Mart ayında adından en çok söz edilen sporcu Burak Yılmaz oldu. Galatasaray'ın tüm şampiyonlar ligi maçlarında gol atması ile hem Türkiye hem de Avrupa'da beğeni toplayan Yılmaz'ın çeşitli Avrupa takımlarından teklif aldığı iddia edildi. Jorge Mendes ile menajerlik anlaşması imzalayan Burak Yılmaz, ay boyunca 13 bin 962 haber ve yazıda yer aldı.

Şubat ayının en çok konuşulan sporcusu olan Didier Drogba, Mart ayında medyada en fazla yer alan ikinci sporcu oldu. Ay içerisinde 35. yaşını kutlayan Drogba, Chelsea'deyken birlikte çalıştığı hocası Jose Mourinho tarafından övgüyle bahsedildi. Drogba Mart ayında 13 bin 559 haber ve yazı ile medyaya yansıdı.

Aynı araştırmada öne çıkan diğer sporcu isim Wesley Sneijder oldu. Hollanda Milli Takımı kadrosuna dahil edilen yetenekli futbolcu, 2012 yılında Hollanda'nın en çok kazanan oyuncusu oldu. Sneijder ay boyunca toplamda 11 bin 852 haber ve yazıda yer aldı.

FATİH TERİM ÜST SIRADA

Ayın medyada en fazla konuşulan teknik direktörü Fatih Terim oldu. Takımının Orduspor'la oynadığı maçta, hakem tarafından tribüne gönderilen Terime, 3 maç yedek kulübesine ve soyunma odasına girme yasağı getirildi. Inter'in teknik direktörlük koltuğuna getirmek istediği iddia edilen Fatih Terim, Mart ayında 13 bin 459 haber ve yazıda yer aldı.

AYKUT KOCAMAN 2. OLDU


Aynı araştırmaya göre, ayın medyada adından en çok söz edilen ikinci teknik direktör Aykut Kocaman oldu. Toplamda 10 bin 539 haber ve yazıda yer bulan Fenerbahçe teknik direktörü, 37 günde 12 maç oynayarak başarılı bir performans gösteren oyuncularını tebrik etti. Kocaman ayrıca, Fenerbahçe'yi UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale taşımasıyla kulüp tarihine geçti.

SAMET AYBABA 3. SIRADA

B
eşiktaş'ın teknik direktörü Samet Aybaba, spor gündemi araştırmasında medyaya en çok konu olan üçüncü teknik isim oldu. Kulübü ile ilgili birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Aybaba, yönetimin yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsetti. Takım içerisinden Gökhan Süzen ve Fernandes ile tartışan Samet Aybaba, Mart ayında 6 bin 945 haber ve yazıda yer buldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.