Erzurum Haber Girişi : 29 Eylül 2013 15:58

Büyükşehir'den atıksu arıtma tesisi

Büyükşehir'den atıksu arıtma tesisi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yapımı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin, Doğu'nun çevresel kaderini değiştireceğini söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yapımı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin, Doğu'nun çevresel kaderini değiştireceğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Aziziye ilçesinde yaptırılan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin inşaatı devam ediyor. Erzurum belediyecilik tarihinin en büyük çevre ve altyapı yatırımı olarak değerlendirilen proje, bölgedeki yüzey ve yeraltı sularının kirlenme riskini azaltacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin yakından takip ettiği projenin Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum için büyük bir önem taşıdığını söyledi. Başkan Küçükler, şöyle dedi: "Kentlerin sosyal ve ekonomik kalkınmasında belirleyiciliği bulunan kanalizasyon altyapısı, sürdürülebilir bir kalkınmanın vazgeçilmez şartı olan çevrenin korunması prensibine doğrudan hizmet ediyor.

Bu düşünceyi önemseyen Büyükşehir Belediyemiz, şehrin makus talihini değiştirecek önemli bir projeyi Erzurum ve Doğu'nun hizmetine sunuyor. Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Erzurum ve çevresinin çevresel, sosyal ve ekonomik gelişimine önemli bir katkıda bulunacak. Proje, Avrupa Birliği su sektörü ile ilgili direktiflere uyum için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı sonrası yüzey ve yeraltı sularının kirlenme riski azaltılarak, çevre sağlığının iyileştirilmesi sağlanacak. Erzurum belediyecilik tarihinin en büyük çevre projesi olan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde bir dönem kanalizasyon sularının akıtıldığı Karasu Nehri'nin çehresi de değişecek."

"Daha temiz bir çevre için"

Başkan Küçükler, projeyle birlikte Karasu Nehri'nin temizlik noktasında bahtının değişeceğini ifade etti. Küçükler, şöyle devam etti: "Fırat'ın kaynağı olan Karasu Nehri'ne şehrin atık suları boşalıyordu. Doğa ve çevre dostu olan belediyemiz tarafından oluşturulan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ile Karasu'nun kara bahtını değiştireceğiz. İnşaatı süren Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Artık nehirlerimiz kirlenmeyecek. Şehrimiz ve çevresindeki su yatakları projemizin hayata geçmesiyle artık ter temiz akacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.