Bölge Haber Girişi : 09 Mayıs 2010 14:22

Büyükşehirden özürlülere özel park!..

Büyükşehirden özürlülere özel park!..
Numune Hastanesi'nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı'nca park olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesine verilen hastane arazisi otopark ve özürlülerinde yararlanabileceği park alanı olarak düzenlenecek.
Numune Hastanesi'nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı'nca park olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesine verilen hastane arazisi otopark ve özürlülerinde yararlanabileceği park alanı olarak düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Erzurum'da ilk olan bu parkımız, bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Engellilerimize yönelik güzel bir hizmet olacak" dedi.

Engelli vatandaşların, evden dışarı çıkarak toplumla bütünleşmek adına bu tür donatılara ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Küçükler, "Bu bakımdan bu tesis, çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya fırsat verecek çok güzel bir tesis. Aileler, buranın olumlu sonuçlarını çocukların üzerinde mutlaka gözlemleyecektir" diye konuştu.

Amaçlarının, engellilere de hizmet vermek olduğunu belirten Başkan Ahmet Küçükler, her bireyin, engelli adayı olduğunu, bundan dolayı engellileri anlamanın ve sorunlarına çözüm üretmenin önemine vurgu yaptı.

Başkan Küçükler daha sonra şunları kaydetti; "Özürlü insanların kentsel yaşama katılım alanındaki ihtiyaçları özürlü olmayanlarla farklı olmakla birlikte benzerdir. Özürlü olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak niteleme yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek ve mekanda da buna olanak sağlayabilmek amacıyla fiziksel çevreye ulaşılabilirliğini sağlamak gerekmektedir. Tüm insanlar gibi, özürlü insanların da ulaşım hizmetlerinden eşit fırsatlarda yararlanması işine, okuluna, alışverişe, spor alanlarına, parklara, özürlü olmayan insanların kullandığı yollarla ve taşıtlarla gidebilmesi gerekmektedir.
Evet, bu sözümüz sadece söz olsun diye söylediğimiz bir söz değil, hayat felsefemizi ve hedefimizi belirten bir cümledir. Zira biz göreve geldiğimiz günden beri bir bütün olarak ele aldığımız Erzurum'u hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet sunuyoruz. Hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık ve emaneti layıkıyla taşıdık. Belediyecilik; tüm çıkarcı anlayışlardan uzak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak millete hizmet mesleğidir. Bu belediyecilik anlayışımızla birçok sorunun üstesinden gelirken aslında Erzurum'un çözülemeyecek hiçbir sorununun da olmadığını gördük ve bu güce ulaştık. Temiz bir siyaset ve dürüst bir yönetimle bizlere olan güveninizi bugüne kadar boşa çıkarmadığımız gibi, bundan sonra da bu güveni tazeleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.