Bölge Haber Girişi : 09 Mayıs 2010 13:11

Yılın davasında kaç polis görev yaptı?..

Yılın davasında kaç polis görev yaptı?..
Erzurum'da 4 Mayıs günü başlayan ve 4 gün süren Erzincan Ergenekon davasında güvenliği sağlayan 250 polis, adeta kuş uçurtmadı.
Erzurum Ajans-Erzincan’da irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla aralarında 3′üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de yargılandığı davada, alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.
Emniyet Müdürlüğüne bağlı 4 ayrı şubeden 250 polis, dört gün süreyle Adliye Sarayını ablukaya aldı. Adliye sarayı önünde Güvenlik Şube, girişte Koruma Şube, çevresinde Çevik Kuvvet, duruşmanın yapıldığı beşinci katta ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polis ve amirler görev yaptı. Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Demir yönetimindeki 250 polis, duruşma saatleri öncesinden başlayarak bitinceye kadar tam kadro görev yaptı. Duruşma bitiminde ise sadece Çevik Kuvvet ekipleri nöbet tuttu.

Duruşma aralarında avukatlar ile siyasi parti temsilcilerinin yanlarına gazeteciler dışında kimse yaklaştırılmadı. Adliye girişinde her gün başta basın mensupları olmak üzere didik didik arandı. Adliye Sarayının çevresinde 6 Mayıs günü görülen iki şüphelinin üzerinde 2 tabanca bulundu. Tabancalı şüpheliler, gözaltına alındı. Polis, basın mensuplarının çevredeki bina ve bahçeleri kullanarak tutukluların görüntüsünü almasına da izin vermedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.