Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2011 01:32

Büyükşehirden proje var icraat yok!..

Büyükşehirden proje var icraat yok!..
Büyükşehir Belediyesi Merkezi Yönetim Caddesi'nin park sorununu çözmek için 2010 yılı yatırım programına aldığı katlı otopark projesini hayata geçirmedi. 2010 yılında başlayıp aynı yıl bitirileceği duyurulan otopark için henüz bir çivi bile çakılmadı.
Levent AKPINAR'ın haberi-Büyükşehir Belediyesi’nin Merkezi Yönetim Caddesi’nde yaşanan park sorununu çözmek için 2010 yılı programına aldığı katlı otopark projesi hayata geçirilemedi. Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde katlı otoparkın 2010 yılında başlayıp yine aynı yıl bitirileceğinin kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen otoparkın yapılacağı yere bir çivi bile çakılmadığı görüldü. Merkezi Yönetim Caddesi’nde araçlarını park edecek yer bulamayan sürücüler ise projenin hayata geçirilmemesine isyan etti.

72 ARAÇLIK OTOPARK 525 ARAÇ KAPASİTESİNE ÇIKARILACAKTI

Kamu kurumlarının bulunduğu Merkezi Yönetim Caddesi'ndeki otopark ihtiyacını karşılamak için Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında başlayıp yine aynı bitirilmesi planlanan Aziziye Katlı Otoparkı’nın akibeti merak konusu oldu. 525 araç kapasiteli ve iki katlı düşünülen otoparkın bölgedeki park sorununu büyük ölçüde çözeceğine inanan vatandaşlar da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e tepki gösterdi. Bölge için önemli bir proje olan otoparkın Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden duyurulup, hayata geçirilmemesini sorumsuzluk olarak nitelendiren vatandaşlar, “Küçükler’den otoparkın neden yapılmadığı konusunda açıklama bekliyoruz. Merkezi Yönetim Caddesi’nde araç park edecek yer yok. Projeyi kamuoyu ile paylaşıp hayata geçirmiyorlar. Bu kadar ciddiyetsizlik olmaz”diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“DUBLEKS WC’DEN DE BARAKALARDAN DA DAHA ÖNEMLİ”

Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden projeyle ilgili yapılan açıklamada Merkezi Yönetim Caddesi'nde bulunan kamu kurumlarına gelen vatandaş ile kamu personelinin araçlarını park edebileceği uygun alanların bulunamaması ve gittikçe artan otopark ihtiyacını karşılamak üzere 2010 yılında başlayacak olan otopark projesinin yine aynı yıl bitirileceği belirtiliyor. Kentin en önemli ihtiyaçlarına cevap verecek projelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci plana atıldığını da ifade eden vatandaşlar, “Çifte Minareli Medrese’nin yan tarafına yaptırılan barakalar ile önüne yaptırılan Dubleks WC kimin ihtiyacına cevap vermiş merak ediyoruz. Ancak Merkezi Yönetim Caddesi’ne yaptırılacak olan bir otopark bu cadde üzerinde yıllardır kangren haline gelmiş park sorununu büyük ölçüde çözecekti. Bu konuda Başkan Küçükler’den bir açıklama bekliyoruz”diye konuştular.

2010 FALİYET RAPORU OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI

Büyükşehir Belediyesi 2010 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle mecliste kabul edildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılı faaliyetleri hakkında konuşan Başkan Ahmet Küçükler, 29 Mart 2004 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız hizmetleri insan odaklı düşündüklerini ve güzel işler çıkardıklarını ifade etti. 2010 yılı faaliyet raporunu Belediye Meclisi’ne sunan Başkanı Ahmet Küçükler,”İnanıyorum ki 2011 yılı müthiş bir yatırım yılı olacak.” dedi.

Başkan Küçükler, belediyenin altyapı, imar, kalkınma, park ve bahçeler, temizlik, fen işleri, eğitim, sağlık, çevre, turizm, kültür ve sanat alanlarındaki bir yılı kapsayan faaliyetleri hakkında meclise bilgi verdi.Pala (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.