Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Ocak 2014 17:30

Büyükşehir'den sanat sergisi

Büyükşehir'den sanat sergisi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Gençlik Merkezi'nde eğitim gören sanat severler fotoğraf, filografi, ebru ve tezhip alanında sergi açtı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Gençlik Merkezi'nde eğitim gören sanat severler fotoğraf, filografi, ebru ve tezhip alanında sergi açtı.

Tebrizkapı Çarşısı'nda gerçekleştirilen serginin açılışını, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Kırmızıtaş, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz yaptı.

Gençlik Merkezi'nde eğitim gören 25 öğrencinin 2 aylık zaman diliminde hazırladığı 80 eser, Başkan Küçükler ve diğer protokol üyelerinden tam not aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlik merkezlerinde açılan kurslarda Doğu bölgesi ve Erzurum'a ara eleman yetiştirdiklerini söyledi.

Başkan Öz, şöyle dedi: "Başkanımız Ahmet Küçükler'in direktifiyle kentin dört bir tarafına kurduğumuz gençlik merkezlerinde amacımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. 2010 yılından beri daha da aktif hale getirilen kurslarda şimdiye kadar 12 bin 500 vatandaşımızı eğittik. Mesleki becerileri geliştiren, yeni istihdam alanları oluşturan ve sanatçı yetiştiren 58 farklı kursta Erzurumluların hayır duasını aldık. Şehrin kültür ve sosyal hayatına renk katan kurslarımız, kentteki istihdam gücüne de ayrı bir katkı sağladı. Birçok branşta ara eleman yetiştirdik. Bu bağlamda bizlere her türlü konuda destek veren Başkanımız Ahmet Küçükler'e şükranlarımı sunuyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.