Erzurum Haber Girişi : 05 Ağustos 2012 13:00

Büyükşehir'in sahneleri ve çadırları kaldırıldı

Büyükşehir'in sahneleri ve çadırları kaldırıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ‘Geleneksel Ramazan Şenlikleri’ iptal edildi.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ‘Geleneksel Ramazan Şenlikleri’ iptal edildi.
Büyükşehir Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar ve bu operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerden dolayı ‘Geleneksel Ramazan Şenlikleri’ne nokta koydu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in talimatıyla Ramazan ayı sonuna kadar yapılması planlanan halk konserleri ve organizasyonların tamamı iptal edilirken, eli kanlı terör örgütü ise, tel’in edildi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ülkenin milli birlik ve beraberliğine gözünü dikmiş olan bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırılarına devam ettiğini söyledi. Terör örgütünün, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında da haince saldırılar gerçekleştirdiğini ve onlarca ocağa ateş düşürdüğünü hatırlatan Başkan Küçükler, “Hainler, maalesef bu Ramazan ayında da yüreğimize ateş düşürdüler. Şemdinli’de son günlerde yaşanan gelişmeler ve ardından dün de Çukurca’daki karakollarımıza yapılan saldırılar hepimizin malumudur. Bu melun saldırıların bütün müminlerin rahmet yağmurlarında ıslanmak için birbirleriyle yarıştıkları mübarek bir zaman dilimine denk getirilmiş olması, eli kanlı hainlerin gerçek yüzlerini ve asıl kimliklerini de ortaya koymaktadır. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör örgütü, hain saldırılarının hesabını vereceği güne giderek yaklaşmaktadır” diye konuştu.
Bu süreçte gerek Şemdinli kırsalında, gerekse Çukurca’daki karakol baskınlarında şehit düşen vatan evlatlarına Allah’tan rahmet niyazında bulunan Başkan Küçükler, “Milletimizin ve ordumuzun başı sağ olsun. Çukurca’da şehit düşen Mehmetçiklerimizin yakınlarına da Allah sabırlar versin. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak şehitlerimizin hatıralarına duyduğumuz saygı dolayısıyla Ramazan ayı şenliklerimizi iptal ettik. Havuzbaşı Meydanı’nda bundan böyle ilahi, gazel ve kaside ezgileri dahi olsa herhangi bir müzik programı, konser ya da organizasyon yapılmayacak” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    İYİ BİR KARAR OLMUŞ. MİLLETİ EĞLENDİRECEM DİYE DİNİNDEN DİYANETİNDEN EDEN UYGULAMALARI BU BELEDİYELER NİYE YAPIYOR Kİ? HEM BU MÜBAREK AY İBADET AYIDIR EĞLENCE AYI DEĞİL. BÜYÜKŞEHİR DE BAKTI BAZI KESİMLERDEN TEPKİ ALIYORUM SONLANDIRDI. ŞİMDİ SIRA PARK PARASI ADI ALTINDA YOLLARA DİZDİĞİ YOL KESİP HARAÇ ALANLARI KALDIRSINLAR. BU HAKSIZ KAZANCA BİR SON VERSİNLER.

  • Fazıl 01 Ocak 1970 02:00

    Zekai Kaya 3 Ağustosta açıklama yaptı, Büyükşehir 4 Ağustosta sahneleri ve çadırları kaldırdı, Askerlerimiz 5 Ağustosta Şehit düştüler. Ahmet Bey bu ne perhizz bu ne lahana çorbası etme eyleme iyice komik duruma düşüyorsunuz. :)

  • Erzurumlu Adam 01 Ocak 1970 02:00

    Acaba faşist ülkücü ve mhp li kesimin kürtçe şarkılar söyleniyor,vatan elden gidiyor hurafelerine ve kürt fobisine kurban gitmesin eğlence alanları.bu bize şunu gösteriyor demekki Ahmet küçükler ve ekibi mhp lilere boyun eğdi ve çekindiler.bu şehire adam akıllı huzur ne zaman gelecek Kürdüyle,Türküyle, Çerkeziyle,Çingenesiyle,Hemşinlisiyle,Zazasıyla ne zaman kardeşçe yaşayacak bu insanlar bu enfes ve temiz havası olan şehirde.Gelecekten hala umudu olan insanlardanım umarım herşey düzelir.

  • NECATİ SAYGILI 01 Ocak 1970 02:00

    YAKUTİYE MEYDANINDAKİ REZALETİN DURMASINI İSTİYORUZ.BU BAŞKANLAR BÖYLE DEVAM ETTİKÇE AK PARTİYE OY FALAN YOK.GEÇEN SEÇİMDE TAYYİP`İN HATIRINA OY VERDİM KÜÇÜKLER`e.BU SEFER TAYYİP ERZURUM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLSA VE BİLSEM Kİ O DA BÖYLE ŞENLİKLER YAPACAK 100 OYUMDAN BİRİNİ VERMEM.BÖYLE MÜSLÜMANLIK OLMAZ...

  • veis 01 Ocak 1970 02:00

    çok yerinde bir karar sayın başkanı tebrik ediyorum

  • ÖĞDER-Şuurlu Öğretmenler Derneği 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkanın aldığı bu kararı destekliyoruz.Ramazanın ruhuna aykırı olan görüntü kaldırlarak gereken yapıldığı için sayın başkanı Tebrik ederiz.Şimdi sıra yakutiye meydanında şenlik yapan yakutiye başkanında.O da hassas davranıp karnavale dönüşen şenliği iptal etsin.Millet ibadetini ruhuna uygun yapsın.boş vaktinde şenliğe değil sılah-ı rahim dediğimiz akrabalarına gitsin fakir fukarayı gezssin.selamlar- Hayırlı Ramazanlar Diliyoruz.

  • İŞTE O YORUM(TARİHÇE-İ HAYATI SAYFA 130 ) 01 Ocak 1970 02:00

    BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAKİ MAĞLUBİYETİMİZİN MANEVÎ SEBEBLERİ Tarihçe-i Hayat isimli eserde, Birinci Cihan Harbi musibetinin ve mağlubiyetinin sebebi hakkındaki hi­tabeden alınan az bir kısmında Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri diyor ki: «Bir Cuma gecesinde, nevm(uyku) ile âlem-i misâle girdim. Biri geldi, dedi: ? Mukadderat-ı İslâm için teşekkül eden bir meclis-i muhteşem seni istiyor. Gittim... Gördüm ki: Münevver, emsalini dünyada görmediğim, Selef-i Sâlihînden ve a`sârın mebuslarından her asrın mebusları içinde bulunur bir meclis gördüm. Hicab edip kapıda durdum. Onlardan bir zat dedi ki: ? Ey felâket - helâket asrının adamı! Senin de reyin var, fikrini beyan et. Ayakta durup dedim: ? Sorun, cevap vereyim. Biri dedi: ? Bu mağlûbiyetin neticesi ne olacak? Galibiyette ne olurdu?... Dedim: ? Musibet, şerr-i mahz olmadığı için, bazan saadette felâket olduğu gibi, felâketten dahi saadet çıkar. Eskidenberi İ`lâ-yı Kelimetullah ve beka-yı istiklâliyet-i İslâm için farz-ı kifaye-i cihadı deruhte ile, kendini yekvü­cut olan Âlem-i İslâma fedaya vazifedar ve hilâfete bayraktar görmüş olan bu devlet-i İslâmiyenin felâketi, Âlem-i İslâmın saadet-i müstakbelesiyle telâfi edilecektir. Zira şu musibet, mâye-i hayatımız ve âb-ı ha­yatımız olan uhuvvet-i İslâmiyenin inkişaf ve ihti­zazını hariku­lâde ta`cil etti... Tekrar biri sordu: ? Musibet, cinayetin neticesi, mükâfatın mukaddeme­sidir. Hangi fiilinizle Kadere fetva verdiniz ki şu musibetle hükmetti. Musibet-i âmme, ekseriyetin hatasına terettüb eder. Hâzırda mükâfatınız nedir? Dedim: ? Mukaddemesi, üç mühim erkân-ı İslâmiyedeki ihmâlimizdir: Salât, Savm, Zekât. Zira, yirmi dört saat­ten yalnız bir saati, beş namaz için Hâlık Taalâ bizden istedi. Tenbellik ettik. Beş sene yirmi dört saat talim, meşakkat, tahrik ile bir nevi namaz kıldırdı. Hem senede yalnız bir ay oruç için nefsimizden istedi. Nefsimize acıdık. Keffareten beş sene oruç tutturdu. On`dan, kırktan yalnız biri, ihsan et­tiği maldan zekât istedi. Buhl ettik, zulmettik. O da bizden müterâkim zekâtı aldı. El cezâu mincinsi`l-ameli Mükâfat-ı hâzıramız ise; fâsık, günahkâr bir milletten, humsu olan dört milyonu velâyet dere­cesine çıkardı; gazilik, şehadetlik verdi. Müşterek hatadan neş`et eden müşterek musibet, mazi güna­hını sildi. Yine biri dedi: ? Bir âmir, hata ile felâkete atmış ise? Dedim: ? Musibet-zede mükâfat ister. Ya âmir-i hatâdârın ha­senatı verilecektir, o ise hiç hükmünde, veya hazine-i gayb verecektir. Hazine-i gaybda böyle işlerdeki mükâfatı ise, de­rece-i şehadet ve gaziliktir. Baktım, meclis istihsan etti. Heyecanımdan uyandım. Terli, el pençe yatakta oturmuş kendimi buldum. O gece böyle geçti.» (Tarihçe-i Hayat: 130)

  • ALLAH DAHA NASIL UYARSIN BİZİ 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Küçükler önce sebeb olduğunuz bunca günah için tevbe edin.Allah`tan mağfiret dileyin.Sonra da `Biz kadere ne fetva verdirdik ki başımıza bu Birinci Cihan Harbi` geldi sorusuna Bediüzzaman`ın verdiği cevabı işin ehli birine sorup öğrenin.O zaman verdiğimiz şehitleri daha iyi anlarsınız.

  • tohumcug 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet Bey`in aldığı karar halk üzerinde ne kadar etkileyici olur , nasıl tepki alır ? ; bilinmez ama mevcut Ramazan etkinlikleri hoş olmayan olayların olmasına neden oluyordu.Kaldırılması uygun olmuş.Darısı Yakutiye Belediyesi Meydanına...

  • Hakan Hadi Kadıoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yerinde, doğru karar. Gerekçesi farklı da olsa ramazanın öz ve ruhuna uygun bu kararından dolayı Başkanı kutluyorum.