Spor Haber Girişi : 22 Kasım 2012 10:30

Buz hokeyinin başkenti İsveç'te büyük buluşma

Buz hokeyinin başkenti İsveç'te büyük buluşma
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu yetkilileri "Yurt dışında yaşayan Türk asıllı sporcuların keşfedilerek milli takıma kazandırılması" projesi kapsamında, İsveç'in çeşitli takımlarında oynayan Türk sporcularla bir araya geldi.
Erzurumajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu yetkilileri "Yurt dışında yaşayan Türk asıllı sporcuların keşfedilerek milli takıma kazandırılması" projesi kapsamında, İsveç'in çeşitli takımlarında oynayan Türk sporcularla bir araya geldi. Stokholm'de gerçekleştirilen etkinlikte Türk sporcuların milli takıma kazandırılması yönünde ilk adım atılmış oldu.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'nun (IIHF) kuralları gereği yurtdışında yaşayan Türk asıllı sporcuları milli takımlarda oynayabilmeleri için, 2 yıl boyunca Türkiye liglerinde yer alan takımlarda oynamaları gerekiyor. Federasyon Yönetimi ve teknik ekip tarafından yürütülen proje kapsamında geniş araştırmalar sonucu iletişime geçilen Türk asıllı sporcular, liglerde mücadele eden takımlara önerilecek ve kadrolarına bu sporcuları almak isteyen kulüplere yönlendirilecek. Böylelikle 2 sezon Türkiye liglerinde oynayan sporcular 2 yıl sonunda seçilmeleri durumunda Ay-yıldızlı formayı giymeye hak kazanan aday adaylarından olacak.

Federasyon Başkanı Orhan Duman yapılan çalışmaların Türk hokeyi adına çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Projenin sonuçları alındığında gerek liglerimizin seviyesi ve gerekse buna bağlı olarak milli takımlarımızın seviyesi artacak, uluslararası areneda çıtamız yükselecektir" dedi. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti.

Bu çalışmalar çerçevesinde, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Handan Duman ve Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen, İsveç'te Türk asıllı sporcularla bir araya geldi. Buz hokeyinin başkenti olarak adlandırılan İsveç'te yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi. Federasyon yetkilileri ile görüşmek için Stokholm'e 200-300 kilometre gibi uzak mesafelerden gelen sporcular da Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun kendilerine göstermiş oldukları ilgiden oldukça memnun oldu. Türkiye'de oynamak için istekli olan sporcuların mutluluğu gözden kaçmadı. Her iki taraf için de pozitif geçen görüşmeler ile bu sporcuların milli takımlarımıza kazandırılmasına yönelik olarak ilk adım atılmış oldu. Yapılan görüşmelere İsveç'te yaşayan ve Türk liglerinde oynaması gereken süreyi tamamladığı için milli takımlarımızda bu sene oynama hakkı elde eden ve Erzurum'da altın madalya kazanan Serdar Semiz de katıldı.

Görüşülen sporculardan Orhan Akhan (IF Nyedshov), Tamer Özgiray (HC Örnen), Can Alıcı (Kista HC), Servan Alaca (Solna SK), Serhan Çiçek (IF Wattholma) yine Türk asıllı 16 yaşındaki Tim Stenberg (Bajen Fans j18) takımlarında hokey oynuyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.