Bölge Haber Girişi : 23 Şubat 2011 15:18

Camide çiftçi eğitim toplantısı!..

Camide çiftçi eğitim toplantısı!..
Erzurum'da camide çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi. Cami'de düzenlenen eğitim toplantısına çok sayıda çiftçi katıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da camide çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi. Cami’de düzenlenen eğitim toplantısına çok sayıda çiftçi katıldı.

Erzurum İl Tarım Müdürlüğü’nce çiftçi eğitim toplantıları, tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Erzurum ilinin ürün deseni, arazi yapısı, sosyal yapı göz önünde bulundurularak İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca çiftçilere, organik tarım, genel ziraat, hayvancılık, ev ekonomisi ve benzeri konularda yerinde uygulamalı eğitim verildi.

Horasan ilçesi Yörükatlı köyü camisinde Tarım İl Müdürü ve personellerinin katılımıyla düzenlenen eğitim toplantısında 43 çiftçiye Organik Tarım, Meyvecilik, Modern Hayvancılık ve Silaj konularında eğitici bilgiler verilirken, eğitime çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Çiftçiliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu ifade eden Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, “Tarihte sabanın kılıca her zaman galip geldi, günümüzde de aynı değerini koruyor. Bölgenin ekonomik olarak kalkınması tarım ve hayvancılıkla olacaktır” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.