Bölge Haber Girişi : 19 Mart 2011 00:16

Çanakkale anısına minyatür sergisi!..

Çanakkale anısına minyatür sergisi!..
"Sadrettin Er Tarzı Minyatürler İkiyüzlü, Mother, Devlet, Balıklar, Mevlana, Zalim, Mevlevi, Kurtlar Vadisi, Milis Kuvvetleri Komutanı Mahmut Çavuş, Orta Doğu, Derin Devlet, Ol, Yunus, Mimar Sinan gibi ilginç isimlerle sanatseverlere sunuldu.

Erzurum Ajans-“Sadrettin Er Tarzı Minyatürler” İkiyüzlü, Mother, Devlet, Balıklar, Mevlana, Zalim, Mevlevi, Kurtlar Vadisi, Milis Kuvvetleri Komutanı Mahmut Çavuş, Orta Doğu, Derin Devlet, Ol, Yunus, Mimar Sinan gibi ilginç isimlerle sanatseverlere sunuldu.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlisi Sadrettin Er tarafından hazırlanan minyatür sergisinde geleneksel ile modern imajlar bir araya getirildi.

Çanakkale Şehitleri anısına Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır ile Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen yaptı.

Diyarbakır, sanatın evrensel bir dili olduğunu ve bu dili bütün insanlığın bildiğini vurgulayarak, geleneksel minyatür sanatının Sadrettin Er’in çalışmalarında güncel olayları ve yerel kimi tarihi olayları da içine alarak yeniden üretilmesini değeli bir çaba olarak gördüğünü söyledi.

Daha sonra Sadrettin Er, sergide yer alan, ikiyüzlü, Mother, Devlet, Balıklar, Mevlana, Zalim, Mevlevi Kurtlar, Vadisi, Milis Kuvvetleri Komutanı Mahmut Çavuş, Orta Doğu, Derin Devlet, Ol, Yunus, Mimar Sinan isimle minyatür çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

GSF ÖĞRENCİLERDEN MÜZİK DİNLETİSİ

Bu arada sergiyle eşzamanlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Öğrencileri de yine Çanakkale şehitleri anasına Türk Halk Müziği sözsüz dinletisi sundular.

Dinletinin ardından Prof. Dr. Samih Diyarbakır, öğrencilerden oluşan müzik grubuna teşekkür etti ve hediye sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.