Siyaset Haber Girişi : 10 Kasım 2012 10:30

Cananoğlu, açlık grevlerini değerlendirdi

Cananoğlu, açlık grevlerini değerlendirdi
Erzurum Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Şahin Cananoğlu, cezaevlerinde gerçekleştirilen açlık grevlerini değerlendirdi.
Erzurum Ajans-Erzurum Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Şahin Cananoğlu, cezaevlerinde gerçekleştirilen açlık grevlerini değerlendirdi. Cananoğlu, “Cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumların sıkıntılarına hükümet tarafından çözüm getirilmesi gerekir^” dedi.

Cananoğlu, son günlerde Türkiye genelinde cezaevlerinde gerçekleştirilen açlık grevi probleminin önemli bir gündem oluşturduğuna dikkat çekerek, “Şuan mahkumlar bir çok ilde açlık grevine girmişlerdir. Yaklaşık olarak 2 aydır mahkumlar açlık grevine devam ediyorlar. Bu açlık grevi neticesi halen de sonuçlanmadı. Cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumların sıkıntılarına hükümet tarafından çözüm getirilmesi gerekir. Son olarak BDP’li iki milletvekili açlık grevine katılmasıyla da açlık grevi meclise taşındı. Bu cezaevlerinde gerçekleştirilen açlık grevi gün geçtikçe büyüyor. Türkiye’de bu problemin böyle uzaması gün geçtikçe daha büyük sıkıntıları gündeme getirecek. Bu yüzden bir an önce hükümetin bu soruna çözüm bulması gerek. Zaten Türkiye’nin başındaki sıkıntılar yetmiyor gibi bir de bu açlık grevi başladı. Türkiye’nin bir çok yerinde cezaevindeki açlık grevi devam ediyor ve Erzurum’da da 20 mahkum açlık grevi yapıyor. Bu mahkumların biran önce açlık grevini bırakmalarını istiyorum. Bu durum Türkiye için iyi bir tablo değildir.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.