Bölge Haber Girişi : 16 Nisan 2011 00:06

CHP Erzurum il başkanı istifa etti!..

CHP Erzurum il başkanı istifa etti!..
Bir gün önce yaptığ açıklamada, ''Bize göre genel merkezin almış olduğu kararlar en önemli karardır.''diyen CHP Erzurum İl Başkanı Hasan Çiloğlu, bir gün sonra görevden alınacağını öğrenince genel merkez yöneticilerini eleştirerek isitifa etti.
Erzurum Ajans- CHP Erzurum İl Başkanı Hasan Çiloğlu, yönetim kurulunun 15 üyesiyle istifa ettiklerini belirterek, "Biz bu kararı birlikte aldık; nasıl genel merkez bize sormadan aday belirlediyse biz de onlara sormadan istifa ettik" dedi. Çiloğlu bir gün önce yaptığı açıklamada ise Genel Merkez'in almış olduğu karararı överek ''Bize göre genel merkezin almış olduğu karar en önemli karardır. Bunun için açıklanan listeye sürpriz diyemeyiz. Parti teşkilatı olarak çalışacak ve en az bir CHP’li vekilin Meclis’te Erzurum’un temsil etmesini sağlayacağız” dedi.


Çiloğlu, bugün ise parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, il yönetim kurulunun istifa gerekçelerini anlattı.

CHP'ye uzun yıllar hizmet ettiklerini ifade eden Çiloğlu, ''Gönül istiyordu ki, Erzurum'da da ön seçim olsun. Üyelerimizin karar vereceği milletvekili aday adayları sıralamaya girsin ve halkımızın içi rahat olsun. Ancak genel merkezimiz ilimizin görüşünü almadan bir aday belirlemesi yapmıştır. Bu tavır elbette ki ilimiz yönetimini incitmiştir. O nedenle bugünden itibaren il yönetimi olarak istifa ettik.''

Çiloğlu, bir gazetecinin, ''İstifanızı genel merkez yetkililerine ilettiniz mi'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Genel Sekreterim ile görüştüm, ancak istifa edeceğimizi söylemedim; ilimizin rahatsız olduğunu söyledim. Biz bu kararı birlikte aldık. Nasıl genel merkez bize sormadan aday belirlediyse biz de onlara sormadan istifa ettik.''

BAKIN  CHP İL BAŞKANI BİR GÖN ÖNCE NE DEMİŞTİ?


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 24’üncü döneminde Erzurum’u temsil edecek vekil adaylarının yarışacağı 12 Haziran’daki genel seçimler öncesi, siyasi parti il başkanları aday listelerini değerlendirdi. CHP İl Başkanı Hasan Çiloğlu da tüm adaylarla milletvekili çıkarmak için çalışacaklarını kaydetti.
CHP İl Başkanı Hasan Çiloğlu, İHA'ya yaptığı açıklamada “Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Beklentisi olanlara açıklanan liste sürpriz olabilir. Bize göre genel merkezin almış olduğu kararlar en önemli karardır. Bunun için açıklanan listeye sürpriz diyemeyiz. Parti teşkilatı olarak çalışacak ve en az bir CHP’li vekilin Meclis’te Erzurum’un temsil etmesini sağlayacağız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.