Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2010 03:36

Çığlık'tan kadınlar günü kutlaması!..

Çığlık'tan kadınlar günü kutlaması!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayınladı.
8 Mart dünya kadınlar gününün önemine değinen Çığlık, “Kadınlarımızın; Aile içinde ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespiti yapılarak, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, 08 Mart tarihi, “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 1926 Medeni Kanunu ile birlikte sosyal hayatta sağlanan kadın – erkek eşitliği, daha sonrasında 1930lu yıllarda seçme ve seçilme hakkı ile birlikte Türk Kadınının önünde siyasi haklar bakımından hiçbir engel bulunmamaktadır. Ülkemizde kadınlarımız siyasi haklarını pek çok Avrupa ülkesinden önce kazanmıştır. Hükümetimiz kadınlarımızın eşit şartlarda sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta yer almalarını sağlamak için gerekli hukuki düzenlemeleri yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Kadınların çalışma hayatında eşit imkân ve fırsatlarla yer alması, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının arttırılması bizim çağdaşlaşma anlayışımızın temelinde vardır.Kadınımıza milletvekili seçilme hakkı verilmesiyle; Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Türk kadını, evdeki medeni konumunu yetki ile işgal etmiş, iş hayatının her aşamasında başarılar göstermiştir” dedi.
NENEHATUN TÜRK KADININI TEMSİL EDİYOR
Türk kadının tarihin her döneminde önemli rollerde olduğunu belirten Çığlık, ” Gelişmiş toplumlara baktığımızda, kalkınmalarının ve gelişmiş bir devlet olmalarının temelinde aile kurumunu huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınlarımızı görmekteyiz Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Ayrıca kadın kahramanı Nenehatun olan Erzurum’u temsil etmek bizler için büyük bir gururdur. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde olduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Ülkemizin ekonomik hayatında bizzat üretime katılan kadınlarımızın sayısında son zamanlarda meydana gelen büyük artış bizlere gurur vermekte ve diğer kadınlarımızı da üretime katılmaya teşvik etmektedir. Başta sevgi ve saygı olmak üzere her türlü güzelliği hak eden özverili kadınlarımızın, sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında olmak, hayatımızdaki yerini ve katılımını artırıcı tedbirleri almak, hak ve özgürlüklerinin daha da ileriye götürülmesine yönelik çalışmalarda bulunmak en önemli görevlerimiz arasında olacaktır” dedi.
İKTİDARIMIZ KADINA ÖNEM VERİYOR
AK Parti hükümetinin kadın hakları konusuna önem verdiğini belirten Çığlık, “Özellikle son dönemde hükümetimiz kadınları siyasi hayatta görmek için birçok çaba göstermiştir. AK Parti hükümeti kadınların yönetime katılmasını istemekte ve bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Son zamanlardaki yeni bir gelişme olarak, TBMM’de kadın-erkek eşitliğine yönelik çalışmalar yapacak bir komisyonun kurulması da bu konuya verdiğimiz önemin bir göstergesidir. AB’ye katılım sürecinde kadınlarımız ile ilgili attığımız önemli adımların yanı sıra, TBMM’de bizim dönemde kurulan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu önemli bir işlev yerine getirmektedir. Aslında kadınlarımız sadece bir gün değil, her gün hatırlanmalı ve her günün hak ettikleri en güzel gün olması için her kes üzerine düşeni yapmalıdır. Türk kadını bugünlere dünyada eşi görülmemiş bir feragat ve fedakârlığın sembolü olarak gelmişlerdir.Bu fedakârlığı gösteren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar; kadınımızın her alanda hak ettiği yerde olması için her türlü çalışmanın yapılacağını önemle belirtmek isterim” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.