Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2010 03:35

Korkut dünya kadınlar gününü kutladı!.

Korkut dünya kadınlar gününü kutladı!.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride tüm kadınların gününü kutladı.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride tüm kadınların gününü kutladı. Korkut, yaşamın her alanında yer alan kadınların toplumsal gelişmede de önemli bir güç olduklarının söyledi.
Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gün olduğunu söyledi.
Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını anımsatan Korkut, “Ülkemizde de ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlayan bir gün. Bu gün aynı zamanda kadınlarımızın toplumsal yaşam içerisinde üstlendikleri rolü daha iyi bir şekilde yansıtmaktadır. Bir ana olarak, bir insan olarak kadın hak ettiği yeri alarak toplumların refah seviyesinin artmasında rol oynar. Bu bağlamda anamız, kardeşimiz, eşimiz ve kızımız olarak kadınlarımıza gerekli önemi vermeliyiz. Gelişmenin en önemli değeri ve rol değeri kadınlarımızın bu vesileyle ‘Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.