Siyaset Haber Girişi : 06 Eylül 2015 23:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca saldırısı açıklaması
Erdoğan, televizyonda katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.
Erzururmajans-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı.

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Orada (Dağlıca) yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Orada zırhlı araçlara yönelik mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki yapılacak açıklama ve yapılacak mücadele daha kararlı olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV-A Haber televizyonu canlı yayınında Hakkari Dağlıca'da meydana gelen terör saldırısını değerlendirdi. Erdoğan, "Her şeyden önce üzüntülüyüz. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmayımız Dağlıca ile Hakkari ile gerek valimiz gerekse oradaki kolordu komutanı kendileri ile görüşmeleri devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice anbean alınabilir ve şu anda Sayın Başbakanım da Ankara'ya dönüşü ile birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısı yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeleri aldıktan sonra durumu açıklayacaklar" dedi.

Bölgedeki hava şartlarının kötü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Tabi orada hava şartları çok çok kötü? Bu kötü hava şartları altında verilen bir mücadele var. Orada yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Orada zırhlı araçlara yönelik mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki yapılacak açıklama ve yapılacak mücadele daha kararlı olacaktır. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV-A Haber televizyon kanalında yayınlanan Gündem Özel programında gündeme ilişkin soruları değerlendirdi. Sunucunun; muhalefetin terör olaylarındaki artışta Erdoğan'ın seçim öncesi sarf ettiği '400 vekil istiyorum' sözünün etkili olduğu eleştirilerine karşı Erdoğan, "Bunu anlamak mümkün değil. Yani ben 400 hedefini gösterme aslında yeni bir Anayasa'nın inşası noktasında, yani böyle bir muhalefeti hangi parti alırsa alsın bu yeni Anayasayı inşa etsin, kurabilsin ve bu yeni Anayasa ile birlikte de Türkiye'de atmak istediğimiz Yeni Türkiye adımını rahatlıkla atabilelim. Buna yönelik bir hedefti bu. Tabi şunu da görmek lazım, parlamentoya girmek gayreti içerisinde olanların parlamentoya 80 milletvekili ile girdikleri halde düşünün parlamentoda daha zayıf oldukları dönemlerde de olmayacak kadar bu dönem içerisinde yaptıkları tahribatı neyle izah edeceğiz. Biliyorsunuz bir 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık. Ardından bir Suruç olayını yaşadık. Ardından Diyarbakır olayını yaşadık. Burada başka yerlere fatura kesmenin anlamı yok. Bunların hep bir dayanışmanın neticesinde en azından ülkemizde terör belasının kestirilmesinden başka bir şey değildir. Bu terörü estirmek gayretiyle buradan rant elde ediyorlar" dedi.

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasayı inşa edebilecek bir sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı durum bugün çok daha farklı olurdu. Bir yeni Türkiye hareketini adımını atabilmek için bu çok çok önemliydi. Bakınız mesela ben Başbakanımıza hükümeti kurmakla ilgili bir görev verdim. Ve CHP ile görüşmeler yapıldı ki mutabık kalınabilseydi iki partinin sayısı Yeni Anayasayı inşa etme noktasında yeterli bir sayıydı. Ama maalesef belli yerlere takılmak suretiyle bu olmadı. Daha sonra MHP ile görüşmeler oldu. O tabi Anayasayı kurmaya yeterli olmasa da en azından millete gitme noktasında bir referandum noktasında bir imkan sağlayabilirdi. Fakat böyle bir anlayış maalesef görülemedi."

Terör saldırılarının artış göstermesini nasıl değerlendirdiği sorulan Erdoğan, "Çözüm süreci bunlar tarafından ihanetle değerlendirildi. Çözüm sürecini bunlar adeta Günaydoğu'da kısmen Doğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Ve çok ciddi bir silah stoklaması var. Ve burada bu süreç içerisinde güvenlik güçlerimiz herhangi bir çatışmaya girmeyelim dediler ama daha sonra anladık ki bu süreçte bunlar bunu yaptılar. Şimdi valilikler vasıtasıyla diyelim herhangi bir ilde veya ilçede 15 gün sokağa çıkma yasağını ilan ederken niye ilan ediyor? Evlerde durum nedir bunu görecek. Kimler var kimler yok onu görecek. Bunları yapmaya mecburuz ve yapacağız. Ve şu anda bunlar da devam ediyor" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.