Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Mayıs 2012 14:05

Dadaş film festivali hazırlıkları tamamlandı

Dadaş film festivali hazırlıkları tamamlandı
Bu yıl 7.sine imza atacak olan Uluslararası Dadaş film Festivali 14-19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşecek.
Erzurum Ajans-Bu yıl 7.sine imza atacak olan Uluslararası Dadaş film Festivali 14-19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşecek.
Geçtiğimiz yıl Cüneyt Arkın ve Filiz Akın’a Türk sinemasına yaptığı hizmetlerden dolayı onur ödülü veren Dadaş Film Festivali’nin bu yıl onur konuğu Türk sinemasının usta ismi Kadir İnanır olacak. 14 Mayıs Pazartesi Akşamı Büyükşehir Belediyesi kültür Merkezinde gerçekleşecek olan açılış programında onur ödülü töreninin ardından İranlı Sanatçılar tarafından konser verilecek.

ÖDÜLLLERİ TOPLAYAN İRAN SİNEMASI ERZURUM’DA

İran sinemasının bu yıl dünya da ki ödülleri toplayan Yönetmen Asghar Farhadi’nin “Bir Ayrılık ( A Seperation)” filmi festivalin açılış filmi olacak. Film gösterimi 14 Mayıs 2012 Açılış Töreni sonunda, Erzurum Kültür Merkezinde yapılacaktır. “Bir Ayrılık” filmi “Altın Ayı” alan ilk İran filmi aynı zamanda, dünya da 3 “Altın Ayı” alan ilk film. Yönetmen Asghar Farhadi’nin kızı Sarina Farhadi, filmde Nader ve Simin’in kızı Temeh rolünde, En iyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Oscar 2012 ödüllerinden, “En İyi Yabancı Film” ödülünü aldı.
Festivalde ayrıca İran sineması ile ilgili paneller verilecek. İran sinemasının panelistleri ise şöyle: Yönetmen Şirin Şedgh Gooya, Akademisyen Cihan Aktaş, Sinema Fotoğraf Sanatçısı Hafez Ahmedi, Yönetmen Mehdi Haşimi, Yönetmen Efsane Monadi, Yönetmen Nader Moghaddas

ÖĞRENCİLER VE SİNEMACILAR SİNEMA OKULUNDA BULUŞUYOR

Her yıl öğrencilerle sinemacıları buluşturan Uluslar arası Dadaş Festivalinde sinema Okulunda yine aktif dersler verilecek. Bu yıl ders verecek isimler şöyle: Oyuncu Gülsen Tuncer, Yönetmen Engin Ayça, Yönetmen Yüksel Aksu, Akademisyen Orhan Kaplan, Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, Görüntü Yönetmeni Turhan Yavuz

HEM UZUN METRAJ HEM DE ÖĞRENCİ FİLMLERİ

Uzun Metraj Ulusal Yarışma bölümümüzde; Entelköy Efeköy’e Karşı, Berlin Kaplanı, Kurtuluş Son Durak, Mar, Memleket Meselesi…Festivalde ayrıca çoğunluğu öğrencilere ait kısa filmler de gösterimde olacak.

KALHOR VE ERZİNCAN’DAN KONSER

İranlı Sanatçı Kayhan Kalhor ile Türk Halk müziği Sanatçısı Erdal Erzincan ses getiren konserlerinden birini de Erzurum’da verecekler. Kalhor ve Erzincan 7. Uluslar arası Dadaş film Festivalinde 17 Mayıs Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi kültür Merkezinde ödül töreninin ardından müzik ve sinemaseverlerle buluşacaklar.

TEMA; ÇOCUK HAKLARI

Her yıl bir tema ile yoluna devam eden Uluslararası Dadaş film Festivalinin bu yıl ki teması Çocuk Hakları olacak. Bu çerçevede çocukların çektiği filmler gösterilecek ve “Çocuk Hakları”yla ilgili Profesör Dr Ahmet Emre Bilgili seminer verecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.