Bölge Haber Girişi : 03 Mart 2016 16:54

DAP Çalıştayı Erzurum'da yapıldı

DAP Çalıştayı Erzurum'da yapıldı
Erzurum Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği, 'Doğu Anadolu Projesi (DAP) Çalıştayı' Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği, 'Doğu Anadolu Projesi (DAP) Çalıştayı' Erzurum'da yapıldı.

Toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, DAP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü'nden Veteriner Hekim Osman Aksoy ve DAP Bölgesinden 14 ilin Birlik Başkanları katıldı.

Hayvancılığın en önemli girdisinin ot ve su olduğunu söyleyan Adnan Demir, "Türkiye'deki küçükbaş hayvan varlığının yüzde 26'sı bizim bölgede. Büyükbaşta ise bu oran yüzde 21-22 civarlarında. Hayvancılık, görev alanımıza giren başlıklardan bir tanesi. Hizmet sektörü, sağlık, eğitim, ulaştırma, sanayi gibi bütün sektörler görev alanımızın içine giriyor. 2015 yılında açıklanan eylem planımız bütün sektörleri içine alıyor. Hayvancılıkta gelişme sağlayabilmek için ilk önce yem bitkisi üretmek ve tarıma elverişli alanları suyla buluşturmak gerekiyordu. Bu amaçla küçük ölçekli tarımsal sulama projelerini destekledik. Bölgede meraya dayalı hayvancılık yapıldığı için hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayvan içme suyu gölet projesini devreye soktuk. Çiftçimizin üretmiş olduğu hayvanları bölgede paraya dönüştürmesi için Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarlarının kurulumunu desteklemeye başladık. 2016 yılında DAP Bölgesinde 13 adet Canlı Hayvan Pazarını çiftçimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.