Erzurum Haber Girişi : 03 Mart 2016 16:48

Erzurum Büyükşehir, Türkiye'nin en başarılı 6'ncı belediyesi oldu

Erzurum Büyükşehir, Türkiye'nin en başarılı 6'ncı belediyesi oldu
Büyükşehir Belediyesi, ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan, 'Yerel Yönetimler Performans Araştırması' anketinde Türkiye'nin en başarılı altıncı belediyesi oldu.

Erzurumajans-Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir Belediye hizmetleri ile ilgili kanaatlerini tespit etmek amacıyla, 20 Şubat-1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 Büyükşehirde gerçekleştirilen ankete toplam 17 bin 560 kişi katıldı. Yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle gerçekleştirilen ankette vatandaşlara, 'Altyapı, çevre düzenlemesi, temizlik, kaldırım, yollar, kent estetiği, sosyal hizmetler, şebeke suyu, trafik akış düzeni, ulaşım, yeşil alan ve parklar' konulu sorular yöneltildi. Söz konusu anketteki memnuniyet oranları baz alınarak yapılan değerlendirmede, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yüzde 57,8'lik oranla Türkiye'nin en başarılı 6'ncı Büyükşehir Belediyesi oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, anketle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Erzurum için çalışıyoruz. Ankette bizlere duyulan güven ve destek şahsımı ve kurumumda görev yapan tüm mesai arkadaşlarımı ziyadesiyle mutlu etti. Elde ettiğimiz derecenin daha iyisine, en iyisine kısacası zirveye ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.