Bölge Haber Girişi : 07 Aralık 2010 13:10

Dargelirliye evinde sağlık hizmeti!..

Dargelirliye evinde sağlık hizmeti!..
Erzurum'da yatalak ve yaşlı hastalar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı doktorlarınca evlerinde muayene ediliyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da yatalak ve yaşlı hastalar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı doktorlarınca evlerinde muayene ediliyor.

Ekonomik durumu iyi olmayan yatalak ve yaşlı hastalar Büyükşehir Belediyesi sağlık ekiplerince muayene edilip, tedavilerine katkı sağlanıyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda hizmet veren hekim ve diş hekimi, hafta içi mobil sağlık aracıyla çevre köyler ve gecekondu semtlerini ziyaret ederek evden çıkamayacak kadar yaşlı, yatalak hastalarla ekonomik durumu iyi olmayanları yatağında muayene ediyor, pansuman ve enjeksiyon yapıyor. Hekimlerce, çocuklar ve yetişkinlere ağız - diş sağlı, kanser, kadın hastalıkları ve temizlik konularında eğitim veriliyor.

Ekonomik ve sosyal entegrasyon projesi kapsamında sağlık ekiplerinin her gün bir köye gittiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, muhtarlarla koordineli olarak sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti. Küçükler, "Bu yıl sağlık ekipleri 21 köy ve 16 okulda sağlık taraması gerçekleştirdi. Hekimler mobil araçla vatandaşları muayene ediyor. Ağır hasta ya da yatalak olanları evlerinde ziyaret edip gerekli muayene ve tedavileri gerçekleştiriyor. Bu güne kadar yaklaşık 4 bin vatandaş sağlık kontrolünden geçirildi. 4 bin kişiye de sağlık eğitimi semineri verildi” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.