Bölge Haber Girişi : 07 Aralık 2010 12:58

Tarihi hamam nihayet değerlendirilecek!..

Tarihi hamam nihayet değerlendirilecek!..
Erzurum'da 1800'lü yıllardan kalma olan, yaklaşık 500 bin lira harcanarak 12 yılda restore edildikten sonra kaderine terk edilen tarihi Askeri hamam, Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacak.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 1800’lü yıllardan kalma olan, yaklaşık 500 bin lira harcanarak 12 yılda restore edildikten sonra kaderine terk edilen tarihi Askeri hamam, Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacak.

Birinci Dünya Savaşı döneminde Yoncalık Mahallesi'ndeki askeri kışla içerisinde yer alan askeri hamamı, 12 yıl süren restorasyonun ardından doğalgaz bağlanan, eksikleri giderilen tarihi binanın kapısına, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Resim, Heykel ve Sanat Galerisi olarak kullanılması kararlaştırılmış olmasına karşın kilit vuruldu. Yaklaşık 2 yıldır kaderine terk edilen bina, bundan sonra Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacak.

Erzurum'un 800 - 900 yıllık geçmişinde üretilen her türlü edebi eserin tıpkı basımlarıyla kütüphanede yer alacağını belirten yetkililer, "Güncel edebiyatta Erzurum’un yetiştirdiği yazarların, şairlerin bütün eserleri burada sergilenecek. Estetik bakımından da insanların zevkle gidip gelebilecekleri, randevulaştıkları bir yer olacak. İçerisinde şık bir kafeterya olacak. İnsanlar, edebiyat eserlerini karıştırabilecek, edebi söyleşiler yapabilecek. Şairler, yazarlar getirilebilecek” diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.