Spor Haber Girişi : 28 Haziran 2012 19:00

Dev organizasyona dev kulüpler

Dev organizasyona dev kulüpler
Anadolu’da futbolun şahlanışı olarak tabir edilen Anadolu Spor Akademisi Projesi şimdi de 2013 Ekim ayında Erzurum’da Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak.
Erzurum Ajans-Anadolu’da futbolun şahlanışı olarak tabir edilen Anadolu Spor Akademisi Projesi şimdi de 2013 Ekim ayında Erzurum’da Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak.
2011 Şubat ayında Erzurum’da yapılan Universiade Kış Spor Oyunları’ndan sonra yapılacak en büyük turnuva olma niteliği taşıyan “ İNTERNATİONAL ERZURUM CUP” için kolları sıvayan Anadolu Spor Akademisi (ASA) yöneticileri Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen futbol kulüplerini de turnuvaya dahil etmek için görüşmelere başladı.
Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum’un ardından son olarak Van’da kurduğu takımı ile adından bir kez daha söz ettiren Anadolu Spor Akademisi Projesi yurt dışında katıldığı turnuvalardan edindiği bilgi ve tecrübeden yola çıkarak ‘“ “İNTERNATİONAL ERZURUM CUP” adıyla geleneksel hale getirilmesi hedeflenen turnuvanın Erzurum’da yapılması kesinleşti.

ŞİMŞEK; TURNUVA İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİK

Netlik kazanan ve Erzurum ve bölge illerinin tanıtımı konusunda büyük katkı sağlaması hedeflenen turnuva öncesi adeta seferlik ilan eden ASA yönetimi özellikle turnuvanın yapılacağı alanlardan konaklama imkanlarına varıncaya kadar birçok dalda hazırlıklarını sürdürüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, bu turnuva ile Anadolu’da ki futbolun ayağı kaldırılmasının ve bölge tanıtımının hedeflendiğini söyledi. Şimşek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “2013’de "INTERNATİONAL ERZURUM CUP" turnuvamız U-14, U-13, U-12 ve Futbol Okulları kategorileri olmak üzere 4 kategori ile 06-13 Ekim 2013 tarihinde Erzurum’da düzenlenecektir. Genç sporcular Dünya’nın dört bir yanından gelen akranlarıyla gerek tesisler gerekse de katılımcılar bazında kaliteli bir futbol zevki yaşarken, farklı kültürlerden yeni arkadaşlıklar kurma ve Erzurum’un güzellilerini görme şansını yakalayacaklardır”

DEV KULÜPLER ERZURUM’DA BULUŞACAK

13 Ekim 2013 tarihinde Erzurum’da düzenlenmesi kesinlik kazanan ve çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği “ İNTERNATİONAL ERZURUM CUP” turnuvasına 100’den fazla takımın iştiraki bekleniyor. Başta Türkiye liglerinden olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin en ünlü takımlarının konuk olacağı dev organizasyona dev kulüpleri katılacak. İngiltere’den Manchester United, Chelsea ve Arsenal ile birlikte Fransa’dan Ajaccio, Bastia, Bordeaux İtalya’dan juventus ve Milan’ın yanı sıra Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb ve Almanya’dan Borussia Dortmund, Bayern Munich katılması muhtemel gözüküyor. Öte yandan Rusya’dan Spartac Moscova ile CSKA Moscow takımları turnuvada yer alacak. Dünya liglerinden ise Brezilya’nın Cruzeiro, Atletico Mineiro, Vasco da Gama, Gremio Alegrense, Fluminense, Internacional kulüplerinin yanı sıra birçok ülkeden dev kulüplerin katılımı kesin gözüküyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.