Bölge Haber Girişi : 20 Haziran 2011 12:00

Doğu anadolu tenis ligi kuruluyor!..

Doğu anadolu tenis ligi kuruluyor!..
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Doğu Anadolu Ligi'ni kurmak için çalışma yaptıklarını belirtti.

Erzurum Ajans-Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Doğu Anadolu Ligi’ni kurmak için çalışma yaptıklarını belirtti.

Tenisi yurt çapında yaygınlaştırmak istediklerini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Doğu Anadolu’ya büyük bir açılım yaptıklarını söyledi.

Doğu Anadolu Ligi'ni yapmak için çalışma yapıldığını, buradaki sporculardan lisans ücreti alınmayacağını kaydeden Uluç, “Bu bölge için her türlü yardımı yapıyoruz. Erzurum, Ağrı ve Erzincan gibi illere gidiyoruz. Buralarda keşfedilmemiş cevherler var. Malzeme yardımı yapıyoruz. Çocukların artık tenis kortlarında oynamaya başladığını görüyoruz” diye konuştu.

Son dönemde tenis sporunun Türkiye’nin tanıtımı adına önemli görevler üstlendiğini ifade eden Uluç, “Eğer oyuncu yetiştirmek istiyorsanız tesisinizin olması gerekir. Tek tek kulüplerden kort istemek bizim için iyi olmuyor. Sporcuların sürekli antrenman yapmaları lazım. Tesisleşmenin konusunda da çalışmalara başladık. Yapılacak tesisimizle birlikte Türk tenisi yeni bir ivme yakalayacak” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.