Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2012 17:04

Doğu buz tuttu -33

Doğu buz tuttu -33
Sibirya üzerinden gelen soğuk havası kütlesi Doğu Anadolu Bölgesi'ni dondurdu. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 33 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
Erzurum Ajans-Sibirya üzerinden gelen soğuk havası kütlesi Doğu Anadolu Bölgesi'ni dondurdu. Bölgede en düşük sıcaklık eksi 33 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında olan Doğu Anadolu'da, özellikle geceleri sıcaklık büyük ölçüde düşüyor. Kendini en çok Erzurum'da hissettiren soğuk havalar, hem insanları hem de hayvanları olumsuz etkiledi. Vatandaşlar çatılardan sarkan buzlar nedeniyle sokaklarda rahat yürüyemezken, hayvanlar da yem bulmakta güçlük çekti.

Bölgede gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 33, Ağrı'da 28, Kars'ta 27, Ardahan'da 25, Muş'ta 21, Erzincan'da 18, Iğdır'da 10 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklığının ise yine sıfırın altında Erzurum'da 11, Kars'ta 8, Ardahan'da 7, Erzincan'da 6, Ağrı'da 5 derece olacağı bildirildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.