Erzurum Haber Girişi : 13 Temmuz 2021 22:06

Doğu Ekspresi yeniden raylarda!

Doğu Ekspresi yeniden raylarda!
Doğu Ekspresi Treni, bir buçuk yıllık aranın ardından seferlerine başladı.

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice DİLER / Pandemi nedeniyle seferlerine ara verilen Doğu Ekspresi Tren’i Kars’tan ilk seferine çıktı. Bir buçuk yıllık aradan sonra ilk seferine çıkan tren, ana durağı olan Erzurum'da sadece 9 dakika kaldı.

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık bir buçuk yıldır seferleri durdurulan Doğu Ekspresi, 67 yolcusuyla birlikte bugün Erzurum’a vardı. 

 

 

 

 

Dünyanın en güzel ilk 4 rotasından birine sefer yapan, gezi tutkunları tarafından büyük ilgi gören ve eşsiz bir doğa manzarası sunan tren, Erzurum Garı’ndan yolcularını alarak Ankara’ya doğru yola devam etti.

 

 

Doğu Ekspresi’nin ilk seferini yapmanın gururunu yaşayan Makinist Kadir Erdem; “Ekspresler bilindiği üzere bir buçuk yıldır yoktu. Bizim içinde hüzünlü olarak geçiyordu. Tabi ki demiryolları için ekspreslerin çok önemli olduğu aşikardır. Bu gün yeni başladık. İnşallah bundan sonra herhangi bir kesinti olmadan bütün trenlerimiz seyrine devam eder. “ dedi. 

 

 

Trenin yarın sabah saatlerinde Ankara’ya varması bekleniyor.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.