Bölge Haber Girişi : 28 Şubat 2011 12:41

Doğu'da 360 köy yolu kapalı!..

Doğu'da 360 köy yolu kapalı!..
Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi nedeniyle, 320 köyün ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi nedeniyle, 320 köyün ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Doğu'da aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi, Erzurum'da 225, Kars'ta 33 ve Ardahan'da 8 köy yolunun il ve ilçe merkeziyle ulaşımını kesti. İl Özel İdaresi ile belediyelerin karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü belirten yetkililer, ulaşımın aksamaması için kar temizliği çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgenin çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceğini belirtti. Yağışların genellikle yağmur, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını kaydeden yetkililer, sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğini, eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.