Bölge Haber Girişi : 16 Nisan 2011 00:05

Doğu'da 37 bağımsız aday yarışacak!..

Doğu'da 37  bağımsız aday yarışacak!..
12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için Doğu Anadolu'da 37 bağımsız aday, başvuru yaptı.
Erzurum Ajans-24’üncü Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alacak milletvekillerinin oylanacağı 12 Haziran’daki genel seçimlerde, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 37 aday bağımsız olarak yarışacak. 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nda yapılan değişiklik gereği bu yıl en yüksek derecedeki devlet memuruna Mali haklar kapsamında yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 7 bin 734 lirayı yatıran bağımsız adaylar, seçim sürecinde partilere karşı mücadele edecek.
Seçimde kullanılacak birleşik oy pusulasında 18 siyasi partiyle birlikte isimlerine yer verilecek bağımsız aday başvurusunda 10 kişiyle Van, Doğu Anadolu’da lik sırada yer aldı. Bağımsız milletvekili adaylığı için Hakkari'den 5, Ağrı ve Malatya’dan 4, Bitlis'ten 3, Ardahan, Muş ve Elazığ’dan 2, Erzurum, Bingöl, Kars, Tunceli ve Iğdır’dan 1’er kişi İl Seçim Kurulları’na başvuru yaparken, Erzincan’dan bağımsız aday başvurusu yapılmadı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.