Spor Haber Girişi : 23 Aralık 2012 12:21

Doğunun dişi Messileri

Doğunun dişi Messileri
Siirt'te 8 ay önce kurulan bayanlar futbol takımının oyuncu sayısı 30'a ulaşırken, büyük kulüpler futbolcuları yakın markaja aldı.
Erzurumajans-Siirt'te 8 ay önce kurulan bayanlar futbol takımının oyuncu sayısı 30'a ulaşırken, büyük kulüpler futbolcuları yakın markaja aldı. Siirtli bayan futbolculardan 3'üne transfer teklifi geldiği belirtildi.

Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan bayanlar futbol takımının antrenmanını izledi. Kızlarla bir süre sohbet eden Ekizoğlu, takıma 30 takım eşofman yardımda bulundu. Takımın çalışmaları hakkında Antrenör Zekin Eren'den bilgi alan Ekizoğlu, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu ifade ederek, yapılan her türlü sportif kültürel ve sosyal çalışmaları desteklediğini söyledi. Emniyet camiası olarak üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Ekizoğlu, takımın 30 Aralık tarihinde Siirt'te Erzurumspor ile oynayacağı maçı izleyeceğini de sözlerine ekledi.

Antrenör Zeki Eren ise Siirt'te ilk kez kurulan bayan futbol takımının ligde iddialı olduğunu, futbolu, sosyal ve kültürel bir etkinliğin yanında sağlıklı bir yaşam için de yaptıklarını ifade etti. Eren, "2012 yılının ortalarında kurulan Siirt Bayanlar Futbol takımını 30 genç kızımızla lige hazır hale getirdik. Önümüzdeki yıl daha iyi bir noktaya gelmeyi hedefliyoruz. Grubumuzda bulunan Hakkari, Erzurum, Ağrı, Muş, Ardahan ile toplam birer maç oynadık, bu karşılaşmalardan toplam 6 puan alarak 3. sıraya yerleşerek ilk yarıyı noktalamış olduk. Önümüzdeki sene çok daha iyi bir seviyeye geleceğimize inanıyoruz. Milli takım, Siirtli bayan futbolcuları ve özellikle yetenekli gençleri yakın takibe aldı. Futbolcularımın milli takım seviyesine çıkacaklarına inanıyorum. Üç kızımız 1. lig takımlarından Adana İdmanyurdu Bayanlar Futbol takımı ile Gaziantep Fıstıkspor Bayanlar Futbol takımından transfer teklifi aldı, bu bizim için gurur vericidir. Her geçen gün iyiye giden takım Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde ikinci yarının ilk maçını Erzurumspor ile kendi evimizle oynayacaktır. Tüm spor severleri ve özellikle bayanları maça bekliyorum. Hedefimiz tüm eksikliklere rağmen Siirt'i bir üst lige taşımaktır. Bugün Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun ziyareti bize moral verdi, takıma yaptığı 30 adet eşofman desteğinden ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

"DOĞUDA KIZLARIN FUTBOL OYNAMASINI ARTIK YADIRGAMIYORLAR"

Doğuda yaşayan bir kız çocuğu olarak futbol oynamaktan keyif aldığını ifade eden takımın kaptanı Sevim Melek, futbolun sadece bir erkek sporu olmadığını söyledi. Melek, "5 yıl Hakkari'de kaldım, burada futbolla ilgilendim, ancak bayanların futbol oynamasına farklı bir gözle bakılıyordu, Siirt ve Hakkari'de futbolu seven ve yetenekli bir çok genç kız var ama ailelerinin baskısı yüzünden futbol oynayamıyor. Hakkari’de arkadaşlarım yoktu ve okula dahi göndermiyorlardı. Şimdi ise çocuklarını okula da gönderiyorlar ve futbola da gönderiyorlar. Değerli ailelere burada teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarını önemsiyorlar önemsemeleri de gerekiyor, çünkü geleceğin anneleri ve babaları onlar. Bizim takımda 3 arkadaşımız transfer teklifi aldı, kız arkadaşımla birlikte severek futbol oynuyoruz" diye konuştu.

İkinci yarının ilk maçının 30 Aralık tarihinde başlayacağı belirtildi. Siirt Bayanlar Futbol Takımı'nın ilk maçını konuk edeceği Erzurum Bayanlar Futbol takımı ile yaparak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.