Erzurum Haber Girişi : 16 Şubat 2013 10:37

Doktora hakarete hapis cezası

Doktora hakarete hapis cezası
Acil Serviste görevli doktora: “Rızsızsınız…!” hakarete sözüne : 1 yıl 2 ay hapis cezası.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine hasta olan yeğenini getiren ve burada tartıştığı doktora hakaret ettiği öne sürülen E. K. (34) tutuksuz yargılandığı Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi’nde 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yunus Emre Mahallesinde oturan iki çocuk babası 34 yaşındaki E.K., yüksek ateşe bağlı olarak rahatsızlanan bir yaşındaki yeğeni Gülsüm’ü 3 Aralık 2012 günü gece saat 01.30 sıralarında Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürdü. Burada çocuğu ile ilgilenilmediği iddiası ile nöbetçi doktor B.D.’ye “Siz rızsızsınız ?, bizim paramızla, vergimizle maaş alıyorsunuz” diye hakaret etti. Nöbetçi doktor B. D’nin şikayetçi olması üzerine E.K., polis merkezine götürüldü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Daha sonra Erzurum Sulh Ceza Mahkemesinde ’Tehdit ve hakaret’ suçlarından hakkında B D., hakkında 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Karar duruşmasında sinirlerine hakem olamadığını belirten E.K.,”Ben doktora ‘bir bakarmısın’ diyerek hitap ettim. Bana dönerek “Dışarı çıkarmısın” diyerek beni müdahale odasından çıkardı. Sinirlerime hakim olamadım, söylediğim sözleri hatırlamıyorum, özür diliyorum” dedi.

Mahkeme, E.K.’yi görevli doktora hakaret ettiği gerekçesiyle 1/6 oranında indirim yaparak TCK 125-4 maddesi kapsamında ‘hakaret ve tehdit’ suçlarından 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın hapis cezasını 5 yıl süreyle hükmün açıklanmamasına karar verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Gazeteci olmalıymışsın murat Şenkal; nerden de buldun bu kadar yorumumu..helal valla.. çöplükten genelde imparatorlar çıkar ama, doktor çıkanını da senden duydum, kimdir söyle de bilelim... hem benim yorumlarımda enterasan bir durum yokki, sürü psikolojisiyle yaşamaktansa, tek başıma muhalefet olurum, sözümü sakınmam.. recep akdağın ne sempatizanıyım nede yalakası,ama yaptığı iyi şeylerde var sağlık adına.. insanları özel hastanelere gitmeye siz mecbur bırakıyorsunuz, mesela, üniversite hastanesinin kbk bölümünde ki kuyruğa gidip bakmanı isterim veya kadın doğum polikinliğine,zaten çocuk polikinliği tam bir fiyasko.. hem söylemiş olduğun hastanelerdeki doktorların çoğuda üniversite hastanelerinden transfer olmuş doktorlar, işinin ehli insanlar, sana teklif gelmediği için belki kızıyor olabilirsin, ama üzülme, internette geçirdiğin boş vakitleri biraz sobotto okuyarak geçirsen daha iyi mevkilerde olabilirsin eminim...

  • murat senkal 01 Ocak 1970 02:00

    KARA DADAS ISIMLI KULLANICININ DAHA ONCE ERZURUM AJANSTA YER ALAN YORUMLARI....... hastenelerden polıslerın doktorların alıdğı paradan ve başbakandan sıkyetcısın sen bence problemlerın doktorlarla sınırlı değıl acıl sıfalar dılerım ..... kara dadaş31.10.2012 08:03 erzurumda trafik polisi ne işe yarar? 8. resimdeki gibi.. aynen böyle.. çaykaranın, emniyetin önünde muhabbet, trafik arap saçı bunlar laylaylom.. biraz denetim yapın da aldığınız parayı hak edin.. kara dadaş12.02.2013 08:48 Erzurum Texas olmuş, şheriflerimiz nerede? kara dadaş13.02.2013 12:50 Gerçek Erzurumlu, ya Bursa`ya, ya Ankara`ya, yada İstanbul`a göç ediyor.. Adam mesela ağrıda,karsta, malını mülkünü,hayvanını satıp Erzuruma yerleşiyor. Sonra da ben Erzurumluyum diyor.. Adamlar haklı gelmekte, sen Erzurumu hastaneler üssü yaparsan, bütün doğuyu erzuruma muhtaç edersen, böyle nüfusun karışır, 72 millet olursun.. Buraya yaptığın yatırımın yarısının yarısını oraya yapsan adam oralardan buralara gelip yerleşmez..

  • murat senkal 01 Ocak 1970 02:00

    yav sen canlı bombasının yemın edıyorum lafa bak ` ama bazen stres atmak için de dayak yiyen doktorlar var... ` ne zannedıyosun sen kendını el yumruğunu yemıyen kendınınkını gulle zannedermiş... bu memleket mahellbasında çöplük doktorunu trılyoner etmiş memlekettır çöplük doktoru lakabıdır tanıyan bılır kendısını bana anlatma para vermeden rahatlamıyor bazıları... hastanede muayene olur recete yazılır gardasım derkı ben bıde sıfaya gıdecem bıde buharaya gıdecem der kasınır gıder verır parasını rahat eder...ne değişti aynı tedavı... ha kımsenın sızden para ıstedıği de yok herkes maaşını alıyor gercı...çakma kabadayılıktan sonra çakma doktorluğuda baslamıssın antropofobi felan neyse aynen senın yazını sana yazıyorum ` sınava girip bütün soruları A yapsan doktor çıkarsın zaten.... ` sınavda başa rılar ... yakında recep akdağ erzuruma gelecek bı memeleket sahıp cıkmadı ama ben emınım kara dadaş gardasım onu havaalında karsılar ...

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Murat Şenkal`a cevap. eskiden doktorlara saygı duyulurdu, çünkü hastasına saygı duyan, hastasını tl görmeyen doktorlar çok sevilirdi.. Size Recep Akdağ tarafından sıkıntı verilmiş anlaşılan, ve bu sıkıntıyı bir türlü atlatamamışsınız.. Bu sizde kin kusmaya kadar gitmiş, eminim tanıdığınız psikolog arkadaşlarınız vardır,gitmenizde fayda var.. Recep Akdağ bu ülkede hastaneleri adam etti, belki bazı doktorların koltuk ısıtmasına engel olmuştur..Hizmet kalitesi arttı, hastaneler modernize oldu ama doktorlar yine aynı doktorlar... Filistinden gelen, irandan gelen doktorlar var erzurumda.. Bizim gibiler niye doktor olsun ki, hem doktor olmak zor bişey değil, özel ünvirsetilerin bile tıp fakülteleri var, sınava girip bütün soruları A yapsan doktor çıkarsın zaten.... Başbakanımız bu sözü askerler için söylemişti bunu bilmeyen mi var, bunu herkes bilir,yarın öbürgün sizin için de birşeyler söylerse sakın grev falan yapmayın, milleti mağdur etmeyin.. Dayak mevzusu bayağı bir uzadı... Ben kesinlikle doktorların dayak yemesine karşıyım, kimse dayak yemek için doktor olmaz.. ama bazen stres atmak için de dayak yiyen doktorlar var... Murat bey, siz bence biber gazı falan taşıyın,sizde biraz antropofobi başlangıcı var.. dikkatli olun bence..

  • murat şenkal 01 Ocak 1970 02:00

    hiç bi doktor işinden şikayetçi olmaz dunyada doktorluk kadar mesleki tatmini olan bı iş daha yoktur şikayetimiz kendini bilmez egosu yuksek kişilerden onlarda cezasını cekıyor zaten bakınız yukarıdakı haber... istediği hastaya bakar istediğine bakmaz diye bişey yok uydurmayın..... doktorluk zaten bı unvandır şiddet uygulayanlar,ınsan kılığındakı tıpler unvan sormaz boynundakı steteskop olması yetelıdır.....yevmıye mesaı ılışkısı olmayıp ne olacaktı hastadan bulgur makarna mı alacaktık???herseyın bı bedelı vardır anlıyorum sızı recep akdağ sendromu bunlar ama gececek siz yıne hasta olacaksınız bız yıne sıze bakacaz ha sıddetmı cezası bellı nasılsa ayrıca sızın gıbılerı ıyı tanırız ya doktor olmak ısteyıp olmamıssınızdır yada vardır bı kotu hatıranız ama ne olursa olsun bır mesleğe hakaret etme hakkkını vermez sıze....ayrıca sayın basbakan o lafı askerler ıçın soylemıştı...

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu kadar şikayetçisiniz madem bırakın bu mesleği, doktorluğa gönülden bağlı olanlar yapsın.. Başbakanımızın bir lafı vardır, burası yan gelip yatma yeri değil diye.. Ben de şunu söylüyorum, hastanelerimiz doktorların çiftliği mi? İstediği hastaya bakar, istediğini başından savar.. Kabadayılık söz konusu olduğunda doktorlarımızın üstüne kabadayı tanımaz bu millet. Niye sadece acil doktorları dayak yiyor acaba? Beğenmiyorsanız yapmayın bu mesleği.. Her doktor ünvanı alan doktor olamıyor maalesef.. Hasta doktor ilişkisi, bu zamanda yevmiye - mesai ilişkisi olmuş.. doktorların aldığı maaşı kesinlikle az buluyorum, doktorlar 100 milyarda alsa ayda yine azdır bence..

  • tevfik 01 Ocak 1970 02:00

    doktor acil serviste sizlemi uğraşsın hastayla mı?

  • murat şenkal 01 Ocak 1970 02:00

    acil servis doktoru daha ne kadar hasas olsun iki kişi gunde 750 hasta bakıyor 750 kısıye sadece ısmını ve sıkayetını sorsanız ardındanda hızlı bır muayene yapsanız 3750 dakıka eder bıkac dakıkada gelenlerın gergınlıklerını almayamı vakıt ayırsın doktor??acıl servıs orası her ne kadar gelenlerın %80 ı acıl hasta olmasada....tum dunyada acıl hastalar tarafık kazaları,soba zehırlenmelerı,yuksekten dusme,kanamalı hasta yada acıl cerrahı gerektıren hastalardır.ama malesef sehrımızde geleler boğaz ağrısı ateş yada iç gıcıklanması ıle gelenler...hekimlerın gelen hastalar kadar gergın olmaları doğal değilmidir??kara dadaş isimli kullanıcı `dayağı yeme de yanına yat.. ` bu ıfadeyı kullanacak kadar rahatsın kabadayılar racon keser paşa paşada cezasını çeker senın gıbı çakma dayılarda buralara yorum yazar acıl de ne ışi var kabadayının ınsanların ar damarınada basılsa da sonuç şiddet olmamalı unutmayınkı doktor da ınsan onunda elı ayagı yumruğu var bı gunde 750 kısıyle tanısma potansıyelı olandan kork bence bu kafayla senınde haberını okuruz bı gun..... mehmet ısımlı kullanıcı amacınız hastayı tedavı ettırmekse ve edılmesıyse sıkayetınızı buraya değıl gereklı yerlere yapın lutfen ama hem tedavı edıldı hemde muameleden sıkayetcı olmazsınız bankaya para yatırınca yada para çeınce gısedekı memur sana gulumsemek zorunda değıl aslolan doktorun hastasıdır kavgalar tartısmalar doktorla hasta arasında değil hep doktorla hasta yakınları arasında geçer hekım hastadan sorumludur acıle gelen hasta yakının acelesınden yada ıyı muamale ısteyen egosundan değil .....doğru okumakla adam olunmuyor kesınlıkle katılıyorum sıze......

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Özellikle acil servis doktorlarının ve çalışanlarının daha hassas olmaları gerekir.. Zira oraya gelen hasta veya yakınları zaten gergin, bir an önce tedavi olup evine gitmek ister, bir de oradaki muamele ters oldu mu dayağı yeme de yanına yat.. Hele ki şu güvenlikçiler yok mu? Adamlar sanki Jet Li, Kimse durduk yere doktora vurmak istemez, insanın ar damarına basmadıktan sonra tabi..

  • mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    İyi valla hükümet doktarlara herşeyi yaptı gece bebeğinizi bi acile götürün doktorların muamelesini görün zaten eliniz ayağınız birbirine girmiş özellikle bayan doktorlar külhan beyi insana köpek muamelesi yapıyorlar.Şimdi bunları görünce artık hastayı umursamaz oldular.Doktor olmadan önce insan olmayı ve karşıdaki hastanın o anki durumunu anlamayı öğrenmeliler.Okumakla adam olunmuyor bazı şeyler baki kalıyor...